4 - 0

De Fivel 1

4e klasse D

6 april 2019 14:30

Op zaterdag 6 april speelde HS’88 de return tegen de Fivel uit Zeerijp. De uitwedstrijd werd door de paarshemden verloren met 3-2 in Zeerijp en HS’88 bestempelde dit als hun slechtste wedstrijd ooit. Tijd dus voor revanche! Wil HS’88 nog enige kans maken op een waardig seizoen dan moet de derde periode gepakt worden of in ieder geval zo hoog mogelijk eindigen.

HS’88 begon afwachtend aan de wedstrijd en ook de Fivel tastte voorzichtig de tegenstander af. Met name fysiek waren de gasten uit Zeerijp sterk en de persoonlijke duels werden veelvuldig door de Fivel gewonnen. Tot echte kansen kwam het voor beide ploegen niet en de amusementswaarde was niet hoog voor de toeschouwers. In de 27e minuut was er eindelijk een echte kans voor Mark Stol. De keeper van de Fivel stond de voorsprong in de weg. 5 minuten later was het wel raak. Een ingooi van HS’88 werd doorgekopt door Mark Stol en Sven Rosenvink wist wel raad met deze kans en maakte de 1-0 met een lage kopbal. De wedstrijd werd steeds fysieker en in de 40e minuut was aanvoerder Aron Oortwijn te laat met zijn ingreep en hierna ontstond een opstootje met over en weer wat geduw en getrek. Scheidsrechter Wieringa, die goed in de wedstrijd zat, besloot de wedstrijd voor tien minuten te staken om de teams even tot bedaren te laten komen. Een goede beslissing op dat moment. Na deze tien minuten ging de wedstrijd verder en in de laatste 5 minuten van de eerste helft gebeurde verder niets bijzonders.

Tweede helft

Na de pauze een duidelijk feller HS’88. Er werd meer druk gezet op de opbouw van de Fivel en HS’88 kreeg meer overwicht en in de 52e minuut gaat een schot van Sven Rosenvink maar net voorlangs. Slechts twee minuten later is het wel raak. Arno Oosterhof gaat uitstekend door en zijn pass op Sven Rosenvink wordt door hem op een bijna onmogelijke manier tot doelpunt gepromoveerd. Als Sven Rosenvink het op de heupen heeft dan lukt hem bijna alles en een slim balletje over de keeper levert hem in de 65e minuut zelfs zijn derde doelpunt op en de 3-0 voor HS’88 staat op het scorebord. De Fivel kan niets terugdoen en het wachten is eigenlijk op een grotere score voor de gastheren. Deze grotere score komt er uiteindelijk in de 84e minuut. Sven Rosenvink wordt gevloerd in het strafschopgebied en iedereen verwacht een penalty. Scheidsrechter Wieringa past echter uitstekend de voordeelregel toe en hieruit weet Justin de Groot de 4-0 in de kruising te knallen. Dit was ook de eindstand. De revanche was genomen en zo werd er uitstekende zaken gedaan in de derde periode. Daarin staat HS’88 nu gedeeld bovenaan met 6 punten uit 3 wedstrijd en een doelsaldo van +9. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat Rood Zwart Baflo. Hopelijk kan HS’88 ook deze wedstrijd winnen om uitzicht te houden op het winnen van de derde periode.