Corenos 1

4e klasse D

9 februari 2019 14:30

Het is altijd maar even afwachten hoe de teams weer uit de winterstop komen. Aan de voorbereiding van HS’88 kon het in ieder geval niet liggen, want na de winst tegen Borger en in Engeland, werd vorige week zaterdag TLC nog verslagen. Helaas kampen de paarshemden nog wel wat met blessures maar dat kan nooit als excuus gebruikt worden. Ook waaide er een harde wind dwars over het hoofdveld van HS’88.

Deze eerste serieuze krachtmeting was thuis tegen Corenos. De allereerste competitie wedstrijd was ook tegen deze tegenstander en deze wedstrijd wist HS’88 te winnen met 3-5.

Om 14.30 uur was de aftrap. De pupil van de week was helaas door ziekte afwezig en dus begon de wedstrijd direct. Zoals gezegd stond er een harde wind dwars over het veld en de prachtige tribune van HS’88 kwam goed van pas. HS’88 begon goed aan de wedstrijd en  in de 4e minuut moet Miquel eigenlijk scoren op een goede voorzet van Arno. Echter zijn inzet stuit op de keeper van Corenos. In plaats van 1-0 voor staat HS’88 een minuut later met 0–1 achter.  Een vrije trap op 30 meter van de goal wordt zo erin gelopen, nadat de bal bleef hangen door de wind. De fase erna is rommelig en beide teams kunnen slecht omgaan met de harde wind. In de 21e minuut geeft Sven een mooie steekpass op Arno , maar daar komt niks uit. HS’88 dringt verder aan en in de 26e minuut staat de paal, de gelijkmaker van Arno in de weg, na een prima voorzet van Ruben. In de 27e minuut is het dan wel raak. Arno kopt de corner van Ruben binnen, 1-1. Corenos beperkt zich tot het verdedigen van de voorsprong en de paarshemden dringen verder aan. In de 34e minuut weet Sven bijna te scoren uit een halve omhaal, maar opnieuw staat de uitstekende keeper van Corenos de voorsprong in de weg. Nog geen minuut later probeert Sven het opnieuw maar deze inzet gaat hoog over. Het zit de topscorer van HS’88 vandaag niet mee, want in de 39e minuut komt Sven opnieuw 1 op 1 met de keeper van Corenos en weer wint de keeper. Ruben schiet vlak voor rust nog eens net naast en dan is de eerste helft voorbij. Gezien de hoeveelheid kansen had het 5-1 moeten staan, in plaats van 1-1.

In de 2e helft gebeurde er de eerste 20 minuten helemaal niks. Het was ronduit saai voor de koude toeschouwers. In de 65e minuut kopt Sven een voorzet van Jarno op de paal en dat was het eerste wapenfeit van de tweede helft. En een minuut later staat de keeper opnieuw in de weg op een kopbal van Sven. We weten allemaal wat er gebeurt in het voetbal als je zelf niet scoort en dat ging ook vandaag weer op. In de 69e minuut scoort Corenos de 1-2 en loopt HS’88 weer achter de feiten aan. Zoveel kansen als in de eerste helft weet HS’88 echter niet te creëeren en de wedstrijd lijkt als een nachtkaarsje uit te gaan. Als de officiële speeltijd is verstreken verlaten de supporters alvast de tribune om het warme clubhuis op te zoeken. Ze missen bijna de laatste goal van de wedstrijd en dit was een spectaculaire. Nadat Corenos maar liefst 2x op de lat schiet, is de derde poging raak en wordt het zelfs 1-3. Wat een zeperd !

Als je echter toch punten moet verspelen in de 2e seizoenshelft dan kun je dat beter direct doen. Als je gewoon de volgende 10 wedstrijden wint dan komt het allemaal nog goed. Volgende week kan HS’88 daar een begin meemaken in de uitwedstrijd tegen koploper Zuidlaren, die ook punten verspeelde.