De Fivel 1

3 - 2

4e klasse D

1 december 2018 14:30

HS’88 speelt een slechte wedstrijd tegen De Fivel in Zeerijp. Het kan verkeren in het voetbal. Woensdagavond jl. speelde HS’88 een puike wedstrijd tegen GVAV Rapiditas die uitkomt in de 2e klasse afd. zondag, waarbij HS’88 de 2e helft zelfs de betere ploeg was. Deze wedstrijd werd nipt verloren. Nog geen 3 dagen later speelt HS’88 tegen De Fivel die in de onderste helft staat van de ranglijst een wedstrijd die in schril contrast staat met de wedstrijd van woensdag jl. Het was een draak van een wedstrijd. Daarentegen moet gezegd worden dat De Fivel een tomeloze inzet had en een staalje vechtvoetbal ten toon spreidde  waarop de paarse brigade van Marcel de Groot geen grip op had.

Vanaf het begin was De Fivel de fysiek sterkere ploeg. De kansen waren dan ook voor De Fivel. Het was wachten op de 1-0 van De Fivel en die kwam. In de 17e minuut door slecht verdedigen van HS’88 kon De Fivel gemakkelijk scoren. Nog geen 2 minuten later stond het scorebord op 2-0, ook weer door slecht verdedigen. Het probleem van dit seizoen. HS’88 kreeg door Miquel Korte nog een mooie kans in de 37e minuut maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van De Fivel. Toch kreeg HS’88 vlak voor rust de aansluittreffer een hakballetje van Sven Rosevink verraste de keeper van De Fivel 2-1. Dit was tevens de ruststand. De mee gereisde supporters dachten toen in de 2e helft zou HS’88 het e.e.a. wel rechtzetten.

Helaas was het spelbeeld gelijk aan de eerste helft een vel spelende Fivel tegen een HS’88 zonder zelfvertrouwen en dan verlies je altijd. In de 68e minuut kreeg de thuisclub een terechte penalty die door de spits van De Fivel werd benut 3-1. HS’88 kreeg ook nog een penalty in de 90e minuut waardoor het 3-2 werd. De Fivel vertraagde vanaf het begin de wedstrijd. De scheidsrechter moest dan ook extra tijd bij tellen. Er vielen 7 gele kaarten.    Het was bij vlagen vechtvoetbal waarbij overtredingen niet werden geschuwd. Scheidsrechter Krijgsheld had in het begin wel wat resoluter mogen optreden. Volgende week speelt HS’88 thuis tegen Rood Zwart Baflo. U  bent van harte welkom.