HS'88 1

4e klasse D

27 oktober 2018 14:30

Onbekend

HS’88 moest voor de 5e ronde uit tegen SIOS in Sauwerd. Op papier een wedstrijd die gewonnen moet worden door de Paarshemden uit Hoogezand. HS’88 nog ongeslagen met 12 punten uit 4 wedstrijden. Scheidsrechter Haan floot even na 14.30 uur. Het was HS’88 die het initiatief nam en er kwamen kansen voor HS’88. Toch tegen de verhouding in scoorde SIOS, door een uitval in de 9e minuut, die perfect werd uitgevoerd met behulp van de verdediging van HS’88 1-0. Een mooie opsteker voor de thuisploeg. HS’88 bleef aandringen maar het bleef bij kansen.20e minuut een vrije trap door Justin de Groot tegen de lat. Vijf minuten later stond Miquel Korte open voor de goal maar zijn inzet ging hoog over. Het was toch in de 28e minuut toen HS’88 een corner mocht nemen. Het was Sven Rosevink die de bal mooi ingleed 1-1. In de 34e minuut weer een mooie kans voor Miquel Korte maar ook deze kans ging verloren net naast de paal. Met de stand 1-1 werd gerust. Een stand waar SIOS blij mee mocht zijn.

Direct na rust begon HS’88 weer druk te zetten waardoor SIOS af en toe kon counteren. Het was al in de 2e minuut van de tweede helft raak 2-1 de laatste line van HS’88 ging hier ook niet vrijuit. Het was in de 50e minuut toen uit een vrije trap van Justin de Groot Sven Rosevink weer kon inkoppen 2-2. In de 56e minuut was het weer bijna raak maar Sven Rosevink zag zijn bal tegen de paal belanden. HS’88 kwam toch voor het werd in de 66e minuut 2-3 via een assist van Miquel Korte kon Sven weer scoren. Nog geen 1 minuut later was het alweer 3-3 door weer zwak optreden van HS’88. HS’88 had een offday het liep niet en dan kan het nog erger worden en dat gebeurde dan ook in de 90e minuut toen SIOS een penalty kreeg en daarmee weer op voorsprong kwam. 4-3. In de extra speeltijd schoot HS’88 nog een keer op de lat en dat was het dan ook. Een verdiende overwinning van SIOS die er keihard voor heeft gewerkt en HS’88 een lesje gaf in effectiviteit. Volgende week speelt HS’88 thuis tegen Poolster. Er zal dan uit een ander vaatje moeten worden getapt.