FC Zuidlaren 1

1 - 0

4e klasse D

16 februari 2019 15:00

Zaterdagmiddag stond de wedstrijd Zuidlaren tegen HS’88 op het programma. ZFC staat bovenaan en HS’88 op de zesde plaats. De thuiswedstrijd werd gewonnen door HS’88 met 3-2. M.a.w. ZFC had wat recht te zetten.  Het werd dan ook een grimmige wedstrijd en soms wat irritant wat er toe leidde dat ZFC Zuidlaren bij het eindsignaal 3 gele kaarten opliep door irritante overtredingen.

De thuisclub was de betere ploeg en daarom was de 1-0 stand een terechte stand. De voorste linie van HS’88 die in het begin van de competitie het verschil kon maken liet het ook vandaag weer afweten. Scheidsrechter Wieringa had geen gemakkelijke wedstrijd maar bleef kalm en hield de leiding over de wedstrijd. ZFC Zuidlaren scoorde het enige doelpunt in de eerste minuut van de tweede helft en daar bleef het bij. HS’88 had in de 70e minuut een strafschop moeten hebben toen Mark Stol door twee spelers van ZFC dusdanig in de mangel werd genomen  binnen de zestien, dat er maar één straf mogelijk was en dat was een penalty. Scheidsrechter Wieringa wuifde de overtreding weg of dat er niets aan de hand was. Dit was één van de weinige fouten die de scheidsrechter maakte. De vertragingstactiek van ZFC was bijzonder irritant waarvoor de scheidsrechter ook nog een gele kaart gaf aan een van de spelers van ZFC die de bal opzettelijk ver weg schoot na het fluitsignaal. HS’88 is nu twee weekenden vrij en hoeft pas op zaterdag 9 maart weer te spelen thuis tegen WVV uit Winschoten.