4 - 3

FC Zuidlaren 1

4e klasse D

29 september 2018 14:30

Zaterdagmiddag werd de tweede competitiewedstrijd van HS’88 gespeeld. Zowel HS’88 als ook FC Zuidlaren zijn de gedoodverfde favorieten van 4e klasse D.  FC Zuidlaren heeft zich kunnen versterken met spelers die terug zijn gekomen naar FC Zuidlaren omdat men gekozen heeft voor prestatie op de zaterdag in plaats van op de zondag. HS’88 is ook versterkt over de hele breedte en kan ook beschikken over een goed team. Het was dan ook een echte krachtmeting tussen beide ploegen.

Het bleek al gauw dat het een pittige pot zou worden met aan beide kanten sluwe voetballers. Het was dan ook voor de scheidsrechter Leenknegt vanmiddag geen relaxte wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat beide partijen wilden winnen. De eerste kansen waren voor FC Zuidlaren. Zo was het in de 14e minuut  toen keeper Lucas Wijma een doorgekopte bal nog net kon overtikken.

FC Zuidlaren was net even beter. Het was in de 20e minuut dat de gasten uit Zuidlaren voor kwamen met  0-1. Met name door  het niet adequaat verdedigen van de laatste  linie werd gemakkelijk gescoord. Door dit doelpunt werd iedereen even goed wakker geschut van HS’88. Dit leverde enige resultaat op,  het was de 26e  minuut toen een mooie aanval goed werd afgerond door  de scherp spelende  Miquel Korte en de gelijkmaker scoorde 1-1. HS’88 begon wat beter te voetballen met de juiste inzet die in het begin ontbrak, Door een perfecte aanval van HS’88 in de 29e minuut via Justin de Groot en  Sven Rosevink werd door Miquel Korte prachtig afgerond 2-1.  Iedereen leefde weer op maar dat was van korte duur. Het was in de 31e minuut toen een eenvoudige aanval van Zuidlaren de stand weer op 2-2 bracht. Het werd toch nog in de 38e minuut 3-2 voor de thuisclub. Het was Justin de Groot die een bal op de rand van de zestien loeihard inschoot en daarmee de ruststand op het scorebord bracht.

Na de rust werd er in de 50e minuut weer gescoord door HS’88. Helaas voor HS’88 werd deze goal afgekeurd op aanwijzing van de grensrechter. Omdat er geen VAR was bleef het daarbij. Het was toch HS’88 die in de 60e minuut de 4-2 kon scoren vanuit een scrimmage in het strafschopgebied van Zuidlaren toen Miquel Korte wederom kon scoren. HS’88 moet in staat zijn met deze stand de volle winst te pakken. Toch werd de aansluitingstreffer gemaakt. Zuidlaren kreeg in de 71e minuut een penalty van scheidsrechter Leenknegt. Het was een dubieuze beslissing omdat de bal werd gespeeld. Maar dat hoort bij voetbal. Zuidlaren had zelfs de gelijkmaker nog kunnen scoren maar het schot van de spits raakte de binnenkant van de paal en spatte het veld weer in. Een gelukje voor HS’88. In de 85e minuut kreeg HS’88 nog een kans maar die ging net naast en daarmee bleef het 4-3 voor de thuisclub. Het was voor het publiek een mooie wedstrijd. Volgende week speelt HS’88 haar 3e wedstrijd uit tegen Middelstum. HS’88 staat nu bovenaan in de 4e klasse D.