5 - 0

De Heracliden 1

4e klasse D

23 maart 2019 14:30

HS’88 speelde de 14e competitiewedstrijd thuis tegen De Heracliden. De eerste 25 minuten was het een tamme wedstrijd zonder kansen. Het publiek moest wachten tot de 27e minuut toen HS’88 een mooie aanval op links via Sven Rosevink terrecht kwam bij Ruben Oldenburger die de 1-0 scoorde. Twee minuten later werd het al 2-0 toen Max Hofstra een mooie aanval opzette en Justin de Groot in een vrije positie aan kon spelen en vervolgens knap afrondde. Toch kreeg een matig spelende Heracliden een mooie kans. De spits kwam open voor de goal van HS’88. Het was Lucas Wijma, de keeper van HS’88,  die de ingeschoten bal goed pareerde. Vlak voor rust kreeg Tjerk Kalverboer nog een kans maar zag zijn schot net voor langs gaan. Er werd gerust met een 2-0 stand op  dat moment een terechte stand gezien de krachtsverhouding.

Net na rust in de 50e minuut kreeg Sven Rosevink nog een mooie kans maar zag zijn schot net naast gaan. Een derde goal zat er aan te komen. Het publiek moest wachten tot de 57e minuut toen Ruben Oldenburger koel afrondde 3-0. In de 71e minuut werd het 4-0 door een perfecte aanval die door Max Hofstra werd verzilverd. Remco Letens schoot nog keihard op de keeper die de bal vervolgens los liet waardoor Sven Rosevink alsnog de 5-0 kon scoren. Het was een terechte overwinning. Scheidrechter J. Kuipers floot een goede wedstrijd. Volgende week zaterdag speelt HS’88 uit tegen Amicitia. Deze wedstrijd werd vorige week afgekeurd.