10 minuutjes bepaalt de hele wedstrijd

HS'88 MO17-1

0 - 4

FC Zuidlaren MO17-1

Groep 1 12

13 september 2018 19:30

Afgelopen donderdagavond stond de bekerwedstrijd tegen fc Zuidlaren op het programma. Volgens de statistieken een loodzware wedstrijd. Want FVV had de eerste wedstrijd gewonnen van ons ( iet wat onterecht, maar toch ). Helpman had de eerste wedstrijd verloren van Zuidlaren en helpman had dik gewonnen van FVV.
Met dit in ons achterhoofd zijn we de wedstrijd in gegaan met een 4-4-2 opstelling. Al snel bleek onze vermoedens onterecht te zijn, de wedstrijd ging gelijk op en er werden aan beide kanten kansen gecreëerd. Maar tot een doelpunt kwam het niet. Want en onze verdediging stond goed en onze keepster stond een goed potje te keepen.
We gingen dan ook de rust in met 0-0.
In de rust is aangegeven dat onze speelster nog meer moesten gaan samenspelen en de druk op de tegenstander te houden, zodat Zuidlaren geen kansen zouden kunnen krijgen en dat dan onze kansen wel zouden komen.
De tweede helft begon toch enigzins wat zwakjes aan onze kant, waar Zuidlaren dankbaar gebruik van maakte. En dan gebeurd het minst leuke van een wedstrijd. Een strafschop voor Zuidlaren ( volkomen terecht ), tot dan aan toe heeft de scheidsrechter prima gefloten.
Onze keepster Marjon zat er bijna bij, maar de strafschop was goed ingeschoten en daardoor keken we tegen een achterstand aan. Op een of andere manier waren onze speelsters even de wegkwijt en Zuidlaren ging nog meer druk druk zetten, zodat we binnen 10 minuten op een 3-0 achterstand zaten. En dan geeft de scheidsrechter ook nog een strafschop voor een schwalbe, die was ingezet door een speelster van Zuidlaren. Neymar kan daar nog een puntje aan zuigen, zo goed uitgevoerd, maar wel duidelijk zichtbaar. Helaas zag de scheidsrechter dat niet en gaf dus strafschop. ( volkomen onterecht ). Dit gebeurde allemaal in ongeveer 10 a 15 minuten van de tweede helft.  Daarna herpakten we ons zelf weer en werd er als team weer goed gevoetbald en creëerden we zelf ook weer kansen wat bijna tot een doelpunten leide.

Al met al weer een leerzame wedstrijd, waar te zien was dat ons team veerkrachtig is en een echt team is, wat voor elkaar wil werken.