1 - 0

HS'88 MO17-1

Groep 1 12

1 september 2018 13:30

Afgelopen zaterdag was het na een korte voorbereiding van dit nieuwe team tijd voor een eerste krachtmeting.  De bekerwedstrijd tegen FVV MO17-1 stond op het programma, wat een team is dat al meerdere jaren samenspeelt.

In de kleedkamer tijdens de voorbespreking was al wel duidelijk dat onze meiden er enorm veel zin in hadden en dat ze erg gemotiveerd waren om hun eerste wedstrijd te gaan spelen.

Na de voorbespreking in de kleedkamer zijn we het veld op gegaan voor de warming up.
Na een goede warming up en een teamfoto was het tijd om te beginnen aan de wedstrijd.

Het fluitsignaal van de scheidsrechter klonk en het begin van de eerste wedstrijd was een feit. Al snel bleek dat FVV voor de winst wou gaan en had ons al snel onder druk staan. Maar tot ieders verbazing hielden we stand en naarmate de eerste minuten verstreken werden onze meiden beter en beter. Zo goed zelfs dat FVV niet eens aan voetballen toe kwam. Wij kregen de overhand en kregen zelfs een paar goede kansen alleen de bal in het net krijgen is best lastig. Af en toe kwam FVV toch nog gevaarlijk bij ons doel, maar onze verdediging stond als een huis. De rest van de eerste helft ging aardig gelijk op waarbij het spel de meeste tijd was op de helft van FVV.
En dan gebeurd helaas waar je dan altijd bang voor bent als er nog geen doelpunten vallen, FVV had een goed uitgespeelde kans en benutte deze dan ook. Onze meiden waren daar toch wel even van onder de indruk en ons spel was even wat minder, waardoor FVV nog wat meer kansen kreeg. Toch kregen onze meiden het spel weer onder controle en konden we de stand zo houden tot de rust.

Tijdens de rust werd er natuurlijk de eerste helft besproken en werden er wat kleine veranderingen doorgevoerd.

De tweedehelft begon FVV gelijk weer vol op druk te zetten, want zij wilden graag hun voorsprong uitbouwen. Die enorme druk van FVV konden we aardig weerstaan en ook in de tweede helft was het spel gelijkwaardig. Het was zelfs zo dat FVV wanhopig werd en alleen nog maar lange ballen speelden om maar zo snel mogelijk aan de andere kant van het veld te komen, want voetballend kwamen ze er niet door. In de tweede helft is er dan ook geen doelpunt gevallen. Eind uitslag FVV MO17-1 - HS'88 MO17-1 1-0.

Het enige min puntje aan onze kant is, dat we de kansen die we kregen niet hebben kunnen benutten. Voor de rest hebben onze meiden het voortreffelijk gedaan en dat geeft hoop voor de toekomst van dit team.