Laatste bekerwedstrijd met een verbluffend resultaat

HS'88 MO17-1

Groep 1 12

15 september 2018 9:00

Onbekend

Afgelopen zaterdag waren Jolanda en ik zelf niet aanwezig om de meiden aan te sturen. Dit hebben we uit handen gegeven aan de Ass. trainer van VR2, Eddy Norder. Hieronder zijn verslag van de wedstrijd.

De laatste wedstrijd in de bekerronde voor MO17-1 van HS'88. Na een verlies van 1-0 bij FVV en een slechte periode van 15 minuten in de wedstrijd tegen Zuidlaren ( waarin je de wedstrijd verliest ) is n de wedstrijd tegen Helpman het bekeravontuur van de meiden voor dit siezoen ten einde. Reden te meer om de godede 2 afgelopen wedstrijd, zonder resultaat, nu wel met een goed resultaat af te sluiten. Dat verdienen de meiden immersalleen al van wege de goede teamspirit, vechtlust en positieve instelling. Het zal echter geen gemakkelijk potje worden gezien de 12-3 overwinning van Helpman op FVV.

Zaterdag ochtend 15 september vertrekken we rond 7:45 richting Haren, waar op de Esserberg gespeeld zal worden. Op de parkeerplaats zagen we alleen maar slaperige koppies. Gelukkig hebben ze nog even om bij te komen, want de wedstrijd start om om 9:00.

In de barakken, die door moeten gaan voor kleedkamers, bespreken we de tactiek voor vandag. Er zal 4-3-3 gespeeld gaan worden. De taken voor vandaag zijn duidelijk en iedereen pakt haar mannetje ( in dit geval vrouwtje ) op en blijft kort dekken. We willen ze niet laten voetballen. Druk naar voren houden is het 2e punt waar de meiden om moeten denken. Dat betekent in de omschakeling blijven aansluiten. Geen gaten op het middenveld laten vallen, spelhervattingen moeten voor ons zijn.

De meiden staan nog ietwat onwennig ( slaperig!!! ) in het veld. Binnen 5 minuten staan we dan ook met 1-0 achter. Helaas maar aan de tactiek varanderen we niks, die blijft staan als een huis. Actieve coaching vanaf de kant laat de meiden constant herinneren wat de afspraken zijn. Bij je vrouwtje blijven, druk naar voren en aansluiten. Zo ver mogelijk van je doel af spelen. Steeds meer krijgen de meiden van HS een overwicht, dit betaald zich dan ook uit in de verdiende gelijkmaker van Jill Norder.

Het overwicht blijft, echter gaat het bij één van de spaarzame uitvallen van Helpman fout in het strafschop gebied. Een handsbal levert een strafschop op en die wordt goed in het hoekje binnen geschoten. Alhoewel keepster Marjon er heel dicht bij zat. De meiden verliezen hun koppies gelukkig niet en blijven voetballen. Het goede spel en de tomeloze inzet worden weer beloond. Wederom is het Jill Norder die de gelijkmaker weet binnen te werken.2-2. Het is te merken dat ze hier weer moed uit putten, de meiden blijven druk houden en nog voor de rust weet HS de 3-2 binnen te tikken. Het is dit maal Kirsten Bunk die in een scrimmage voor het doel, met links, het net weet te vinden. De ontlading is groot. Met de stand 2-3 gaan we de rust in.

In de kleedkamer worden de taken nog eens door gesproken. De uitgangspositie blijft dezelfde, kort dekken, vrouwtjes oppakken en druk naar voren houden. De tweede helft start zoals de eerste helft is geëindigd met HS als bovenliggende partij. Halverwege de tweede helft drukken ze dat ook uit in de stand. Een afstandsschot ( 25 meter ) van Yvette Amoraal vindt het net, 2-4.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd is voor Helpman, de meiden van HS laten zich terug drukken op eigen helft. Of dit te maken heeft met vermoeidheid of de spanning van de wedstrijd is een raadsel echter met vechtlust van het team en een aantal prachtige reddingen van keepster Marjon wordt de 2-4 overwinning over de streep getrokken. Een prachtige prestatie en een dik verdiende overwinning voor een super mooie groep. op naar de competitie!!