19 september 2018 19:30

Scheidsrechter

G. Kloosterman

Onbekend

Dit jaar trad HS88 VR1 in de beker aan in een poule met tegenstanders uit de voor hun nieuwe 3e klasse én nog sterkere 2e klasse.

Vandaag stond Drenthina VR1 op het programma en die hebben vanoudsher veel ervaring in beide klasses. HS88 liet zich echter niet in de underdogpositie wringen, want trainer Santing gaat altijd uit van eigen kracht en spel en laat zich niet in de hoek zetten. Ook het feit dat deze thuiswedstrijd uit werd afgewerkt met een scheidsrechter van de gasten maakte hem niet bang en er werd gestart in een 4-3-3 opstelling om half 8.

Van tegenstander WTTC/ Udiros hadden wij gewonnen met 5-2 en zij met 4-1. Bij gelijk doelsaldo geldt als 2e regel degene met de meeste doelpunten voor die gaat door na deze poule. HS88 had hier dus de beste papieren en zou bij gelijkspel aan het langste eind trekken.

Hoewel in de eerste helft beide teams zich zeer gretig opstelden en Drenthina misschien zelfs de bovenliggende partij was, slaagde HS88 er al na 12 minuten in om een door de keepster gepareerd schot die niet klemvast was door Selina uit de rebound te laten afronden tot goal. Onze sterke verdediging had daarvoor al een aantal keer aan de noodrem getrokken wat nodig was, want Drenthina wist vaak explosief de aanval in te zetten. In die fase werd op het middenveld door Patrick een oplossing gezocht voor de licht geblesseerde midmid Jacobine die daar werd vervangen door de altijd energieke Nicole en zelf op links werd gepositioneerd. Toen ze er eigenlijk zou worden afgehaald redde ze haar positie door het geven van een prachtige assist op de inmiddels vertrokken Maaike die je wel 1 op 1 op een keeper kunt afsturen en de 2-0 was een feit. Richting rust een stand die eigenlijk niet geheel het beeld van de wedstrijd volgde en in de 43e minuut bleek nog een laatste teaser van Drenthina door de onderkant van de lat gekeerd juist op de lijn stuitend en angstvallig weggewerkt tot corner.

Waar je met een voorsprong van 2-0 vaak denkt zelf een licht overwicht te hebben en quasi comfortabel achter de thee zit weet je tegenstander dat ze MOETEN komen en weten, dat ze met een beetje inzet een anschlusstreffer kunnen maken en weer in de wedstrijd kunnen komen. Een beperkte voorsprong in de rust is dus vaak een soort van nadeel voor de 2e helft. In de rust werd Jacobine vervangen door Judith waardoor Kyra met haar zelfverzekerde spel een linie naar voren kon spelen om enerzijds de tegenstander eerder weg te houden van onze eigen goal en tevens onze immer gretige spitsen te bedienen voor het kunnen geven van de genadeslag.

Nou niks ervan, HS88 kwam er de eerste 10 minuten niet meer aan te pas, het was meteen duidelijk wat de opdracht van Drenthina was en wij hadden het nakijken. De gretigheid van hun in de duels werd beloond met mooie kansen, waar onze verdediging maar amper weerstand tegen kon bieden. Toch was het weer HS88 die na 10 minuten een schot van Daphne de bovenkant lat zag raken. Na 20 minuten werd Gamze ingebracht voor Trisha om de verdediging nog meer te teasen en Josien voor Dianne. Na een kwartier schoot linkerpootje van een rechtse Drenthinees gelukkig net naast, maar 2 minuten later was het wel raak toen een zeer lange pass van links half op de lange spits werd gegeven die vrij voor Esmee kwam.

Patrick besloot toch een spits terug te halen en in een 4-4-2 iets meer behoudend het spervuur van Drenthina op dat moment te kunnen ontkrachten, maar helaas knikte de lange spits van de Drenten een corner bij de laatste paal simpel in en stonden we weer gelijk. Met een kwartier nog op de klok was alles mogelijk hier en de sfeer werd grimmiger en de scheidsrechter geïrriteerder. Een aantal uitbraken van ons werden professioneel naar de zijkant weggewerkt en andersom werd een doorgebroken speelster van Drenthina tegen einde wedstrijd per ongeluk naar de grond gewerkt in het strafschopgebied wat recht gaf op een strafschop. Die werd netjes verzilverd en toen was het over. De frustraties konden slechts met moeite gekanaliseerd worden maar we haalden met alle speelsters het einde, echter stonden we met lege handen. En dat hadden we een beetje zelf gedaan. Hoewel de eindstand het beeld van de wedstrijd goed verwoordde, hadden we het zelf in de hand en lieten we ons deze keer de 2e helft meenemen in het spel van Drenthina en gaven we een mooie voorsprong weg.

Een zeer goede les vlak voor aanvang van de competitie in de sterke 3e klasse waar direct al zaterdag een geduchte tegenstander Gorecht wacht om 14.00 uur thuis.