SJS 1

2 - 2

Groep 2 14

8 september 2018 14:30

HS’88 moest zaterdagmiddag aantreden tegen SJS in Stadskanaal om de KNVB Beker. Beide teams spelen in de 4eklasse. De eerste wedstrijd van HS’88 werd gewonnen van Muntendam met 9-0. SJS speelde de eerste wedstrijd tegen SETA uit Musselkanaal en won deze wedstrijd met 3-1.

SJS begon de wedstrijd super gedreven, waarop HS’88 maar moeilijk grip kon krijgen. Zo kreeg SJS kansen maar werden gepareerd. Het was de 12e minuut toen de aanvalslinie van SJS een uitgespeelde kans verzilverde waardoor HS’88 tegen een 1-0 achterstand aan keek. Op dat moment een terechte stand gezien de krachtsverhouding. Het team van Marcel de Groot van de paarshemden kon het tij niet keren. Het was in de 19eminuut toen Jarno Steursma een bal van de doellijn  van HS’88 moest keren om erger te voorkomen. Het was in de 32eminuut toen Ruben Huizenga van HS’88 zijn schot zag gekeerd door de keeper van SJS. In de 34e minuut moest Max Hofstra weer een bal van de doellijn van HS’88 keren. De laatste tien minuten kwam HS’88 beter op stoom en werden kansjes gecreëerd. De ruststand bleef 1-0 voor de thuisclub.

Na de rust werd er bij HS’88 uit een ander vaatje getapt. Er werd wat fanatieker gespeeld. Dit leidde in de eerste minuut van de 2e helft tot de gelijkmaker door Sven Rosevink met een lobje over de keeper 1-1. HS’88 dwong SJS terug op eigen helft en er kwamen kansen. Het was in de 60e minuut toen Sven Rosevink een mooie voorzet gaf aan Mark Stol maar hij zag zijn inzet gekeerd door de keeper van SJS. Ondanks dat HS’88 in de 2e helft de bovenliggende partij was werd er in de 65e minuut de 2-1 gescoord door  de spits van SJS. Op dat moment tegen de verhouding in. In de laatste kwartier werd SJS onder druk gezet en werden er vele scrimmage uitgevochten in het strafschopgebied van SJS. Bij één van deze situaties werd er hands gemaakt door een verdediger van SJS maar de goed leidende scheidsrechter B.H. Over wuifde de handsbal weg. In de 92e minuut schoot Remco Letens een mooie kans net naast. In de tijd dat er nog restte ging de keeper van HS’88 ook mee naar voren. Dit leidde bijna de 3-1 in maar de aanvaller van SJS schot de bal tegen een verdediger van HS’88. In de allerlaatste minuut van de extra tijd kreeg HS’88 nog een kans, Het was Niels Londeman die de bal doorkopte waardoor wederom Sven Rosevink de gelijkmaker kon scoren 2-2. Gezien de krachtsverhoudingen was dit een terechte uitslag. Volgende week moet HS’88 uit tegen Seta in Musselkanaal.