HS’88 wint ook 3e bekerwedstrijd met dubbele cijfers 11-1

SETA 1

1 - 11

Groep 2 14

15 september 2018 14:30

Zaterdagmiddag moest HS’88 aantreden tegen v.v.Seta uit Musselkanaal. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. B Heikens.  Seta komt uit in de 5e klasse en HS’88 in de 4e klasse. Het bleek al gauw dat HS’88 een maatje te groot was voor Seta.
In de 3e minuut werd Remco Letens onderuit gehaald en kon scheidsrechter Heikens maar één ding doen en dat was een strafschop. Aron Oortwijn zou het vonnis vellen maar schot ging naast, waardoor het 0-0 bleef. HS’88 kreeg kansen maar wist de kansen niet te verzilveren. Sven Rosevink schoot in een kansrijke positie twee keer tegen de keeper van Seta. In de 35e minuut werd een doelpunt afgekeurd na overleg met de grensrechter van Seta. Het was in de 38e
minuut toen Jarno Steursma de 0-1 scoorde na een ingooi van Niels Londeman. Nog geen drie minuten later werd het 0-2 door Miquel Korte met een schot in de rechterbovenhoek. Dit was tevens de ruststand.

Direct na de rust ontketende HS’88 een fel offensief, het was in de 46e  minuut toen een aanval liep via Max Hofstra en Miquel waardoor Sven Rosevink via de keeper de 0-3 scoorde. Daarna ging de doelpuntenmachine lopen. Het was in de 50e minuut toen Sven de bal voorzette waardoor Miquel kon scoren 0-4. In de 55e minuut mocht Ruben Oldenburger een vrijetrap nemen net buiten de zestien Hij scoorde netjes langs de muur en de keeper 0-5. Het was in de 59e minuut toen Seta een strafschop kreeg. Hierdoor werd het 1-5. Dit was ook de enige kans die Seta kreeg. Het werd 1-6 in de 65e minuut wederom door Miquel. Vijf minuten later was het weer Miquel die uit een geplaatste corner de 1-7 inkopte. In de 75e minuut kwam Sven alleen voor de keeper die zijn doel had verlaten waardoor Sven eenvoudig de bal over de keeper heen kon tikken 1-8. Nog geen twee minuten later werd het 1-9 door Miquel. De score kon gemakkelijk wel eens in de dubbele cijfers terecht kunnen komen er moest immers nog 13 minuten gevoetbald worden. Het was in de 81e minuut toen Miquel Korte de 1-10 liet aantekenen. Eén minuut voor tijd was het Sven Rosevink die de keeper handig omspeelde en daarmee de eindstand op 1-11 bracht. Daarna floot de goed leidende scheidsrechter Heikens voor het eindsignaal.
Met deze score bekert HS’88 verder en uit het spel en enthousiasme mag de competitie nu wel beginnen. Volgende week staat het eerste competitie duel op het programma uit tegen Corenos in Roodeschool. Aan de voorbereiding zal het niet liggen met 22 doelpunten in de 3 bekerwedstrijden is de scoringsdrift ruim voldoende.