HS’88 JO17-2 met overtuiging koploper in de 2e klasse

Harkstede JO17-1

2e klasse 12

7 april 2018 15:30

Onbekend

Zaterdagmiddag stond er om 15:30 een kraker op het programma. Nummer 2 HS’88 JO17-2 nam het thuis op tegen nummer 3 Harkstede dat 4 wedstrijden had gespeeld en 1 verloor en 3 had weten te winnen. HS’88 speelde nog maar 3 wedstrijden die ze alle 3 wisten te winnen. Eerder op de middag verloor koploper ZNC al uit bij Meeden. Dus deze topper zou om de eerste plaats gaan die de winnaar in zou gaan nemen. HS’88 begon met vertrouwen aan de wedstrijd omdat woensdag een oefenwedstrijd uit bij Stadskanaal JO17-2 al met 2-8 won.

Het was de bedoeling dan HS’88 in de eerste 10 minuten direct erop zal klappen om de snelle 1-0 te scoren. HS probeerde er direct op te knallen dat ook met vlagen lukte. De snelle 1-0 kwam toen Mark aan de linkerkant de bal had en Joël zag vertrekken. Joël kreeg de bal door een goede steekpass van Mark en wist al na 5 minuten de 1-0 te scoren. HS die begon met Coen en Joël in de spits waardoor er voorin heelveel snelheid had. De ruimte kwam hierdoor achter de verdediging waar HS ook de 1-0 scoorde. In de 18e minuut kwam Mark weer aan de linkerkant op en zag dit maar Coen vertrekken met weer een pass op maat werd Coen bereik die de 2-0 binnen schoot. De wedstrijd die op papier een topper zou zijn leek gespeeld te zijn want HS’88 had Harkstede bij de keel. Harkstede dat af en toe dreiging had creëerde helemaal niks gevaarlijks. Net als vorige week stond de verdediging erg sterk en leek het er niet op dat Harkstede iets in kon brengen in de wedstrijd. Het verschil met vorige week was dat de ballen er nu wel in gingen.

De ruststand was 2-0 voor HS’88 dat in de eerste helft niet in gevaar kwam. Op doelsaldo zou HS met minimaal 3 doelpunten verschil moeten winnen om officieel het beste team van de competitie te zijn na 4 speelrondes.

De tweede helft begon weer. Harkstede wist met een 2-0 achterstand is het nog niet gedaan. Dus Harkstede probeerde ook wat meer te gaan voetballen maar door de druk die HS uitoefende lukte dat niet echt. HS begon we wat slordig en onrustig aan de tweede helft maar dat had geen invloed om de score of kansen voor Harkstede. Harkstede werd maar niet gevaarlijk en dat leidde in de 46e minuut op aangeven van Coen op de 3-0 die Jasper scoorde. HS kreeg door de 3-0 wel wat meer ruimte omdat de kopjes gingen hangen bij Harkstede waarop Coen de achterlijn haalde en links in het strafschop de bal voorgaf op Mathias die de 4-0 kon binnen tikken in de 53e minuut. Daarna was het even wat rustiger de bal ging over en weer maar ook nu bleven de kansen uit. Maar in de 71e minuut werd het zelfs 5-0 voor HS voor de 2e keer die middag scoorde Jasper. 5-0 was nog niet het einde want in de 73e minuut op aangeven van Beran kreeg Coen links in het strafschopgebied op 7 meter van het doel. Met een verwoestende uithaal schoot Coen zijn 2e van de middag binnen en zette daardoor de 6-0 eindstand op het scorebord.

Door de 6-0 overwinning van HS’88 weet de competitie dat ze een nieuwe koploper hebben. HS’88 is het enigste team dat al zijn competitie wedstrijden wist te winnen en daardoor met een wedstrijd minder gespeeld te hebben de nieuwe koploper is. Ondanks dat het op papier een spannende wedstrijd zou kunnen gaan worden heeft Harkstede nooit in de wedstrijd gezeten. HS heeft daarom terecht en met overtuiging gewonnen!