HS’88 JO17-2 wint belangrijke wedstrijd tegen Wildervank JO17-2 en houdt de titel kansen in eigenhand.

HS'88 JO17-2JM

4 - 1

Wildervank JO17-2

2e klasse 12

28 april 2018 12:30

Afgelopen zaterdag stond HS’88 JO17-2 voor de 3e keer dit seizoen tegenover Wildervank JO17-2. In de beker groep werd het 3-3 in een spannende slotfase waarna HS’88 zich plaatste voor de tweede ronde van de beker. Later in de najaarscompetitie werd het in Wildervank 3-2 na een 0-2 voorsprong van HS met rust. Wedstrijden tussen Wildervank en HS’88 is nooit saai en ook afgelopen zaterdag gebeurde er veel. 3x is scheepsrecht wordt er gezegd dus dat betekende dat HS’88 nu moest gaan winnen.

Om 12:30 floot de scheidsrechter af voor het begin van de wedstrijd. Het doel was bekend en dat was winnen en het liefst ook aan het doelsaldo werken. Ook was het de bedoeling om van af het eerste fluitsignaal direct druk te zetten op Wildervank. Alleen Wildervank beukte er direct in letterlijk en figuurlijk dat het een harde kraker werd was wel duidelijk na de vorige ontmoetingen. Waar beide teams veel wiste te scoren en ook vandaag zou het zeker niet bij 0-0 blijven. HS’88 begon niet goed aan de wedstrijd Wildervank was fel joeg HS’88 af die moeite had om de bal in het team te houden. Dan was het ook niet verrassend dat Wildervank in de eerste 15 minuten de meerderheid van de kansen had. Maar gelukkig stond Tom goed op zijn plek om de kansen te keren. Coen die in de 23e minuut op 10 meter voor de 16 aan de rechterkant Jasper het strafschopgebied inziet lopen met een pass op Jasper die heel kalm bleef en de 1-0 voor HS’88 binnenschoot. De wedstrijd ging gelijk op HS kreeg wat meer rust maar perfect was het nog niet want Wildervank liet zien dat het hier kwam om punten te halen en daarom kon HS’88 maar kort genieten van de voorsprong en werd het 1-1 twee minuten na het doelpunt van Jasper. Wildervank wist hierdoor energie te krijgen en HS wist ook van nu moet het anders. Het was een mooie spannende wedstrijd voor de neutrale toeschouwer niet altijd goed maar het spel ging over en weer. Na 34 minuten kreeg Jasper 10 meter over de middellijn de bal en ziet Coen vertrekken met een geweldige steekpass door de lucht weer hij Coen te bereiken die 1 op 1 kwam met de keeper en de 2-1 binnenschoot voor HS’88. Het was de dag van de mooie assists leek het wel en de dag van Jasper en Coen die elkaar blind konden vinden tweemaal. Maar dat het misschien wel tegen de verhouding 2-1 stond maakte niks uit want HS ging met deze voorsprong de rust in.

Het was een harde wedstrijd in de eerste helft moest HS gedwongen 2 spelers wisselen maar gelukkig leek het mee te vallen en konden beide spelers gewoon in de tweede helft weer spelen. Ook moeilijke wedstrijden moet je winnen en je zag in de eerste helft ondanks het spel niet hoog was dat er wel winnaarsmentaliteit aanwezig was. In de tweede helft moest HS alleen wat meer rust creëren en sneller aansluiten door het wijzigen van de speelstijl moest dit gaan gebeuren in de tweede helft.

De tweede helft begon HS eindelijk echt te voetballen er was meer rust aan de bal en zo kon HS ook onder de druk van Wildervank uit spelen. Dit resulteerde in de volgende geweldige assist halverwege de helft van Wildervank aan de linkerkant van het veld waar Yorick de bal op Jasper gaf en de belangrijke 3-1 binnen schoot in de 51e minuut. Na de 3-1 moest Wildervank meer druk naar voren voeren en ging daarom ook 1 op 1 speler. Daardoor kreeg HS’88 meer ruimte en kwam in de 75e minuut een voorzet van de rechterkant aan de zijkant buiten het strafschopgebied van Xander voor het doel die Yorick binnen werkte en de eindstand op 4-1 zette.

HS’88 doet goede zaken want op doelsaldo loopt HS 1 doelpunt uit op concurrent GRC dat met 3-1 won en ZNC won met 6-3. HS’88 blijf onveranderlijk derde met de 100% score. GRC en ZNC staan 3 punten voor op HS’88 JO17-2 alleen hebben GRC en ZNC 2 wedstrijden meer gespeeld. HS’88 houdt alles in eigenhand en speelt woensdag 9 mei om 19:00 in Zuidbroek de topper tegen mede kampioen kandidaat ZNC JO17-1.