88'

Groep 3 05

24 februari 2018 14:30

Onbekend

Op het altijd zeer winderige veld van HFC moest vrouwen 2 van HS’88 de bekerwedstrijd spelen tegen HFC’15 Vrouwen 2. De ijzige wind was een geduchte tegenstander zaterdag evenals de temperatuur van tegen het vriespunt.
Maar niet alleen de wind en de temperatuur, ook HFC vrouwen 2 was en is een gevreesde tegenstandster.
In de competitie werd hier ook al van verloren dus het beloofde een moeilijke middag te worden.

HS’88 begon met de wind in de rug onder het motto: Stel je voor dat de wind gaat liggen dan heb je hem in ieder geval mee gehad.
Een zeer slap begin van HS’88 resulteert al na 2 minuten in een 1-0 achterstand.
Totaal geen focus en concentratie en laks uitverdedigen zorgt ervoor dat je gelijk achter de feiten aanloopt.
Gelukkig pakken de dames van HS’88 het daarna wel weer goed op en er ontstaat een eenzijdige wedstrijd op de helft van HFC’15. Na 8 minuten beloont HS’88 zichzelf met een doelpunt.
Deborah schiet de bal vanuit een vrije trap onhoudbaar binnen en maakt de stand gelijk. Twee minuten later is het alweer raak voor de paarshemden als Mylène een corner van Eline tot doelpunt promoveert.
Dus na 10 minuten al een voorsprong voor HS’88.
Geholpen door de harde wind in de rug creëert HS’88 kans na kans, maar het vizier staat niet op scherp en de zo doen de dames van HS’88 zich tekort door de score niet uit te breiden.
In de pauze krijgen de dames van HS’88 een teleurstelling te verwerken. Keepster Marion kan de wedstrijd door een rugblessure niet voortzetten en gelukkig is Skuurrie bereid deze taak op zich te nemen.
De coaches hameren erop dat de druk nu van HFC zal komen door de harde wind geholpen. En dat dit juist was zou ook blijken.
Opnieuw reeds in de 2e minuut slalomt een speelster van HFC kinderlijk eenvoudig door de defensie en scoort onhoudbaar in de hoek de gelijkmaker voor HFC.
HS’88 komt, mede door de harde wind, niet goed onder de druk uit en een hoge bal door het centrum van de HS defensie wordt verkeerd beoordeelt en betekent na 15 minuten in de 2e helft opnieuw een voorsprong voor HFC 3-2.
In de 23e minuut kan een een aanvalster over hun linkerkant de bal voorzetten op de goed meegekomen spits en zo eenvoudig de 4-2 maken.
Mylène krijgt nog een kans op de aansluitingstreffer maar ze mikt de bal net naast.
Ook Trisha stuit nog op de keepster.
Na een half uur in de tweede helft is het definitief bekeken.
Een corner vanaf de rechterkant wordt hoog voor het HS doel geschoten en de wind blaast de bal onhoudbaar in het bovenhoekje.
Een mazzeltje voor HFC, maar ook mazzeltjes tellen mee.
Eline kan vlak voor het einde nog wat terugdoen en maakt de 5-3, maar er is onvoldoende tijd en macht om het tij nog te keren en zo vliegt HS’88 uit de beker en kan het zich volledig concentreren op het resterende deel van de competitie.