63'
M. Weender (solo)

Groep 3 04

3 februari 2018 12:45

Links en rechts werden wedstrijden (ook op kunstgras) afgelast, dus voor vertrek belde trainer Patrick toch maar even naar Ter Apel.  Na een poosje kwam er naast witte sneeuw ook witte rook, er kon gevoetbald worden.

Eenmaal aangekomen zag het er niet best uit en de al wat oudere scheidsrechter had zo zijn twijfels. Het was geen man van de klok, zo zou blijken, want al pratende begon hij zich rond 12.40 uur af te vragen, waarom niet al 10 minuten eerder iedereen stond opgesteld. Dat kwam omdat de wedstrijd pas om 12.45 zou horen te beginnen. Het kwartier hadden we gebruikt om de man vooral niet op andere gedachten te brengen en toch echt voor het spelen van de wedstrijd te gaan, anders was de reis voor niks geweest en we zaten immers in een goede flow.

Wat een prachtcomplex heeft Ter Apel tch enn wat een schitterende kantine, het lijkt nog het meest op een sfeervol steakhouse, met zeer inventieve gimmicks in het interieur, waaronder kunstgrasbankjes, erg mooi.

Op papier was HS88 de bovenliggende  partij, maar daar trok het jonge frisse Ter Apel zich niks van aan. Sterker nog, binnen 38 sconden hadden ze de bal al in ons net gekruld, verrast als we waren door een snelle aanval over rechts nog wennend aan de dikke laag sneeuw.

Zo die kwam wel even binnen.

Gelukkig kwamen we 12 minuten later na een sleuractie van Daphne via Maaike gelijk, maar het spelletje wat we graag spelen, kwam totaal niet uit de verf.  Hard werken was een must, hoge ballen een no go, er moest van schijf naar schijf gecombineerd worden en  daarbij had de keepster van Ter Apel alles klemvast wat van afstand kwam. Lastig was het.

Gelukkig maakte Maaike op 15 minuten de 1-2 en dat gaf weer wat lucht…… dachten we, want een verkeerd ingeschat buitenspelvermoeden liet ieder van ons aan de grond genageld staan kijken hoe Ter Apel de 2-2 inpeerde. Een echte bekerwedstrijd, waar extra keachten leken vrij te komen bij de thuisploeg.

Een kwartier voor rust kon Daphne scoren na een goede vooractie van Maaike, dat gaf weer vertrouwen.

Door het zware veld was het maar goed dat we voldoende wissels hadden meegenomen. Juist het ingebrachte trio (eerder al Jolijn) Eline en Simone sleurden het vermoeide HS88 door de moeilijkste periodes heen. Ter Apel bleef mn door hun nr 22 de verdediging van HS88 plagen, maar de beste kansen waren toch voor ons, binnen 1 minuut na rust al een peun op de paal van Daphne en na een flink kwartier kwam de eindstand 2-4 op het bord doordat Maaike gokte op een pass die door 2 verdedigers werd gemist en wat haar vrij voor de keeper zette na een solo.

Mooi om te zien was dat een aangepaste strategie van de kant naar een 5-3-2 opstelling via aanvoerster Maaike goed werd gecascadeerd naar haar team en het stond weer als een huis.

Nadat de eerste helft al 5 minuten eerder was afgelopen stond er bij het laatste fluitsignaal van de scheids nog eens 7 minuten speeltijd op het programma. De man geloofde het echter wel en wij ook wel. We waren door in de beker en horen nu bij de laatste 13 ploegen uit Gr/ Fr/ Dr en NO-polder

En met de afgelaste bekerwedstrijd van VR2 hebben we dus nog een ijzer in het vuur.

Komende week spelen we de eerste competitiewedstrijd voor de 2e helft van het seizoen tegen The Knickerbockers uit om 10.00 uur.