S van der Tuuk

Na de doordeweekse zevenklapper tegen Westerbork kwam nu Stadspark Vrouwen 1 op bezoek bij HS’88 Vrouwen 2.
Stadspark gold vooraf als titelfavoriet in deze klasse en daar had de technische staf van HS’88 de tactiek een beetje op aangepast.
Dit pakte in het begin goed uit en Stadspark wist niet wat ze ermee aan moesten in het begin. Ze mopperden op elkaar en dat speelde de dames van HS’88 in de kaart.
Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 1-0 voor HS’88 in de 10e minuut door Jolijn.
Daarna ging HS’88 compleet uit de organisatie spelen en kwam Stadspark steeds beter in de wedstrijd. Onze beoogde sterke as werd uit elkaar getrokken en de as werd hierdoor kwetsbaar.
Een tegendoelpunt was daardoor slechts een kwestie van tijd en die kwam er dan ook in de 30e minuut. Onnodig en veel te gemakkelijk weggegeven. 1-1 ruststand.
In de pauze proberen de afspraken weer helder te krijgen en weer te voetballen met de controle in de achterhoede en op het middenveld.
Dit lukte ook redelijk, maar opnieuw werd slordig verdedigen afgestraft door Stadspark en stonden we na 55 minuten met 1-2 achter.
We kregen een paar opgelegde kansen alleen voor de keepster, maar wisten niet te scoren. Scoren deed Stadspark nog wel een keer en zo stonden we na 70 minuten met 1-3 achter en zat de wedstrijd op slot. Een paar minuten voor tijd maakt Eline nog wel de 2-3 maar meer zat er ook niet in. Zo krijgt Vrouwen 2 te weinig en verliest onverdiend met 2-3. Een gelijkspel had er minimaal ingezeten.

Volgende week maar weer proberen tegen Zuidhorn Vrouwen 1.