21 oktober 2017 14:30

J. Colijn

Ondanks matige eerste helft toch weer een grote overwinning voor VR1
21 oktober 2017, Hoogezand

Vandaag stond er in dit beker/inhaalweekend een thuiswedstrijd gepland voor onze vrouwen 1. Nadat deze wedstrijd eerder werd afgelast kon HS88 nu de dames van The Knickerbockers 4 verwelkomen op het sportpark. Onze 4e competitiewedstrijd van dit seizoen en gezien de eerdere resultaten dit seizoen konden we met vol vertrouwen richting deze wedstrijd gaan.

Nadat we de opstelling/tactiek hadden besproken kon er om half 3 dan ook op het hoofdveld worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Colijn. Over de eerste helft kunnen we eigenlijk wel heel kort zijn. We begonnen matig, slap en TKB kwam er een aantal keren gevaarlijk uit door het midden. Tevens had scheidsrechter Colijn misschien wel de bal op de stip moeten leggen na een duel in het strafschopgebied van HS’88. Gelukkig  voor ons, maar ook zeker voor Theresia en Esmee die bij dit duel betrokken waren,gebeurde dit niet. Gebeurde er dan helemaal niets? Jazeker wel! Nadat aanvoerder Maaike eerder al de kans op 1-0 had laten liggen was het in de 12e minuut raak. Na een omschakelmoment kon Maaike de bal meegeven op stormram Jeanine die beheerst de 1-0 aantekende.

We bleven echter moeite houden met het tactisch plan van TKB. De 4-4-2 van de tegenstander in combinatie met de steekpass op 1 van de snelle voorhoedespelers van TKB bleek dan ook reden voor ondergetekende om al vrij vlot te schakelen naar het 4-4-2 systeem waarbij we met Jacobine en Deborah centraal de controle konden terughalen. Dit bleek voor vandaag de oplossing te zijn in deze wedstrijd. We kregen weer kansen en vanaf minuut 32 begonnen we ook weer aardig te combineren. Helaas bleef het tot de rust 1-0 ondanks dat Daphne wel zeker 1 á 2 momenten kreeg om deze score te verdubbelen.

In de rust was het dan ook stil, heel stil in de kleedkamer. Natuurlijk waren we niet tevreden maar goed, wij zijn natuurlijk wel koploper en ook niet voor niets. We spraken dan ook af om de 2e helft meer te laten zien. Monique kwam in het veld voor Theresia (zij moest weer werken na haar 2-uurs pauze) en Dianne maakte plaats op rechtsback voor Esther. De 2e helft was er gelukkig een ander HS’88 te zien. Constant aanwezig op de helft van de tegenstander, meer combinerend en met iets meer lef en passie dan de gezapige 1e helft. Het duurde dan ook niet lang voor Jeanine haar 2e  goal van deze middag kon bijschrijven. Na de bal op paal van Maaike maakte zij vlak na rust de bevrijdende 2-0 uit de rebound. Gelukkig bleven we hierna ook combineren en trokken we de wedstrijd verder naar ons toe.

Waar Daphne in de eerste helft nog verzuimde maakte ze na een klein half uur haar eerdere kans goed. Ze kwam 1 op 1 met de keepster te staan en beheerst legde ze de bal in het netje, 3-0! Voor de 9e keer dit seizoen konden we zeggen, wedstrijd in de tas, 3 punten, ook weer een lekker gevoel!

HS’88 liet het hier echter niet bij. De mooiste goal van de middag werd gemaakt na exact een half uur spelen in de 2e helft. Vanaf een meter of 25/28 bedacht Jacobine zich opeens “laat ik eens schieten” en ja hoor, met grote precisie vloog deze bal richting bovenhoek en plofte in de goal. En nog steeds was de doelpuntenhonger niet gestild. Nadat Daphne weer 1 op 1 kwam met de keeper had ze nu goed oog voor de meegelopen Maaike en kon zij ook haar doelpunt bijschrijven, 5-0. Het slotakkoord was echter weer voor Jeanine, in blessuretijd liet zij op kracht nog maar eens zien dat wilskracht en hard werken beloond wordt. Zij schoof dan ook de 6-0 in de goal en met deze stand was het ook wel klaar met de dadendrang van de dames van HS’88. De wedstrijd liep tegen het einde en het was wel “op” aan beide zijden.

Hebben we nu iedereen genoemd in het verslag? Nee niet helemaal! Simone, ja deze “vervelende” verdedigster liet in de 2e helft zien hoe verdedigen moet en had haar tegenstander in deze helft in de “buutse”. Nicole, na toch wat fysieke ongemakken de afgelopen week nu weer terug in het elftal en direct weer belangrijk op het middenveld. Dan vergeten we alleen nog Eva en Judith, Eva speelde weer een solide partij en voor haar was het super dat ook haar grote broer aanwezig was bij deze “toch wel weer” verdiende overwinning. En Judith? Ja, zij was vandaag het manusje van alles, eerst 90 minuten als mid-mid bij VR2, daarna grotendeels “pupil van de week”oppasser en dan ook nog verzorgster voor de pijntjes van medespeelsters tijdens de wedstrijd.

Om even in de bewoordingen te blijven van Esther en Dianne, goed gedaan “poedies”. Ondanks de eerste helft toch weer een duidelijke overwinning. Volgende week gaan we voor de 10e! overwinning op rij, dan gaan we op bezoek bij Glimmen/Haren. Tot volgende week!