80'

Vrouwen, VR1, 4e klasse J

18 november 2017 16:30

J. Colijn

Vandaag kwam WVV op bezoek. De verwachtte regen en de daaraan verbonden toestand van de velden en het feit, dat enkele dames nog met VR2 mochten voetballen in Musselkanaal dwong ons deze wedstrijd te verplaatsen naar half 5.

De tegenstander was keurig op tijd, net als pupil van de week Sanne Brongers. Wij wachtten niet op de speelsters uit Musselkanaal, we wisten, dat ze met Skurie als piloot zeker op tijd voor de wedstrijd zouden zijn.

WVV stond een na laatst, maar had wel vorige week HFC met 8-1 aan de kant gezet. Hadden ze zich plots versterkt?

Trainer Patrick hield vast aan het vertrouwde systeem, geen onderschatting, geen avontuurtjes, op een enkel poppetje op positie na.

In Musselkanaal was een zware strijd gestreden op een in de ochtend uitgespoeld veld en die last Schuur vond dat het na een klein kwartiertje lang genoeg had geduurd en solo-de door de verdediging af op haar goal van vandaag. Ondertussen had hun keepster al de nodige speldenprikken wonderwel afgewend. 2 minuten  later krijgt Jacobine de bal van links op haar verre been en legt m direct voor haar linker terug, die de bal met een prachtige krul over de keeper legt. 2-0

Daarna zagen we een wat matte periode van HS88 en genoten we van het spel van WVV’s rappe rechtervleugelspeelster, die hoe goed ze ook was, er toch maar steeds niet in slaagde om de bloedfanatieke Marjolein te passeren.  En als t al eens lukte was daar steeds ons slot op de deur Theresia. Keepster Esmee mocht 2x laten zien, wat ze zoal leerde op de keeperstraining bij HS88 van de trainers van keepersschool; “Keeping the Zero” 1 relatief eenvoudig schot had ze klemvast, daarna voorkwam nuttig grondwerk een tegengoal.

Deze fase van iets meer druk van WVV werd beëindigd toen een intikker van Maaike uit een assist van Daphne doel trof. Toen een minuutje later Deborah de bal op 20 mtr van de goal oppakte en m hard in crosste was iedere illusie voor WVV inmiddels verdwenen. Iets later dacht Moo ook van links back of niet, ik schiet! Na een lange rush van achteruit knalde zij de bal van zeker 35mtr op de rechterpaal maar vloog net naast.

Voor rust zagen we een paar staaltjes van uitverdedigen door trio Marjolein, Theresia en Jolijn geholpen door midmid Deborah die zo uit Barcelona leken gekopieerd, WVV had het nakijken.

In de pauze deed Patrick toch een omzetting en haalde Schuur er na 1,5 wedstrijd even af, waarna frisse Nicole op de plek van Jolijn en snelle Jolijn haar plaats op rechts innam.

We waren 8 minuten in de 2e helft toen doelpunt nr 5 zich aandiende waarbij Maaike Deborah bediende en die wist wel raak met deze kans.

Wederom volgde een matige 20 minuten, waarin we verzuimen om de vele kansen te verzilveren.. De koud van de bank ingekomen Jacobine krult ultra simpel een bal rakelings over

Even later loopt de inmiddels weer ingebrachte Jeanine Schuur op een diepe steekpass, ze krijgt de bal over de grond strak voor de goal, Dianne doet een subtiel overstapje, de verdediging zoekend achterlatend, waarna Nicole de 6-0 in pingelt

10 minuten voor tijd geeft Maaike die zelf in scoringspositie is de bal net iets te scherp aan de nog mooier inschuivende Jeanine mee, die dus op een haar na mist. Deze foute inschatting, kostte haar een eerste wisselbeurt dit seizoen, of was het een publiekswissel? Feit was, dat ze door de diverse positiewisselingen te weinig was bediend de 2e helft. Geen schande.

WVV is best een goeie ploeg, ze hoeven niet zo laag te staan, er zijn voldoende individuele kwaliteiten, zowel op beide vleugels, in de verdediging, een keepster met efficiënte reflexen en mijn parel in de spits Celeste, persoonlijk door mij gescout tijdens het WMC toernooi. Ze liet ook vandaag weer zien, hoe ze met haar passie en drive, zeer efficiënt toch gevaarlijk kan zijn en anderen beter laat voetballen. Maar met onze Eva voor je neus en een keepster die traint bij “Keeping the Zero” heb je geen kans. Zij, wij keepten the ZERO voor de 5e keer dit seizoen.

Een luxe positie bovenaan, die ook vandaag geen moment in gevaar kwam met 18 punten uit 6 wedstrijden, 35 goals voor en slechts 3 tegen. Dit kan maar 1 kant op!

Volgende week gaan we uit naar Gasselte waar SJO ZVC ons om 14.00 uur ontvangt.

Doelpunten (-1e minuut) Sanne (pupil vd week) 14e Schuur 1-0, 16e Jacobine 2-0, 23e Maaike 3-0, 24e Deborah 4-0, 53e Deborah 5-0, 80e Nicole 6-0