Zaterdag 24 maart stond de return tegen vv Groningen VR1 op het programma.
Na uit nipt verloren te hebben was het er de dames van Vrouwen 2 alles aan gelegen om thuis te winnen.

Vanaf het beginsignaal ging HS’88 goed uit de startblokken en waren de eerste kansjes voor de paarshemden.
Toch valt na 10 minuten de 0-1 via een schotje uit het niets in de korte hoek.
De HS’88 dames laten het er niet bij zitten en de eerste aanval na de aftrap levert een levensgrote kans op voor Jeanine, die een prachtige assist van Trisha, net voorlangs schiet.
Een paar minuten later krijgt Lindsay de bal op zo’n 20 meter afstand van de goal en haar schot wordt net door de keepster gepareerd.
Scoren lukt HS’88 wel in de 22e minuut. 1-1?
Nee, 0-2, door een eigen doelpunt.
Een dom weggegeven vrije trap op 18 meter van het doel wordt door vv Groningen ineens op doel geschoten en door onszelf tot doelpunt gepromoveerd.
Een paar minuten zit het de dames van HS’88 wel mee.
Een mislukte voorzet van Jeanine wappert zomaar in het vijandelijke doel en betekende de 1-2.
Daarna ramt Schuur de bal nog op de lat en wil de bal er niet in bij vv Groningen.
Bij HS’88 willen ze er wel in. In de 29e minuut wordt het 1-3 en in de 40e minuut wordt het zelfs 1-4 door opnieuw een eigen doelpunt!
Zo scoor je 3x en sta je toch met 1-4 achter en dat was tevens de ruststand.
Wat krijgt Vrouwen 2de goals makkelijk tegen dit seizoen.
Maar liefst 41 tegentreffers in 13 wedstrijden.
Meer dan 3 per wedstrijd !
Kan het dan nog in de 2e helft?
Op basis van het vertoonde spel wel en we gingen er vanuit dat we over een fittere selectie beschikten.
Toch wordt het na 8 minuten weer simpel 1-5 en kan HS’88 er nauwelijks iets tegenover zetten.
Na 10 minuten in de 2e helft wordt Mylène gevloerd in de 16 meter en scheidsrechter van der Tuuk kent terecht een penalty toe.
Onberispelijk schiet Daphne dit buitenkansje binnen en zorgt voor een pleistertje op de gapende wond.
De eerste de beste tegenaanval van vv Groningen levert opnieuw een penalty op. Gelukkig wordt deze op de paal geschoten en blijft de schade vooralsnog beperkt.
Na een twintig minuten spelen maakt Gamze haar eerste doelpunt voor HS’88 na een mooie assist van Mylène 3-5.
Slechts 5 minuten later is Gamze weer gevaarlijk in de 16 meter maar deze poging levert helaas niets op.
HS’88 is inderdaad veel fitter en de gasten uit Groningen kunnen niets anders doen dan de voorsprong verdedigen.
In de 80e minuut knalt Eline nog eens op de lat uit een vrije trap, maar het beetje geluk wat dan nodig is, ontbreekt.
De wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan, totdat een speelster van vv Groningen het nodig vindt om Mylène op een manier onderuit te halen die absoluut niet op een voetbalveld thuis hoort.
Dit laat de gemoederen even hoog oplopen en komt de speelster van vv Groningen slechts op een gele kaart te staan.
Met deze numerieke meerderheid heeft HS’88 onvoldoende tijd om nog een vuist te kunnen maken en eindigt deze wedstrijd in een 3-5 overwinning voor vv Groningen die een stapje dichter bij een eventueel kampioenschap komen.
Volgende week heeft Vrouwen 2 geen wedstrijd en op 7 april wacht de volgende tegenstander Lycurgus VR4.