86'

Vrouwen, VR2, 4e klasse I

17 februari 2018 12:30

H. Buurma

De eerste wedstrijd tegen SC Stadspark ging nipt 2-3 verloren in Hoogezand en dus hadden de dames van HS’88 vrouwen 2, zaterdag 17 februari, iets recht te zetten.
Gezien de stand op de ranglijst zou het een lastige wedstrijd moeten worden, Stadspark staat op de 3e plek van boven en HS’88 op de derde plek van onderen.

De coaches en de speelsters waren goed voorbereido p een lastige klus maar vanaf het begin was HS’88 de betere ploeg.
Stadspark drong totaal niet aan en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld maar dan wel op de helft van Stadspark.
De eerste kansen waren ook voor de paarshemden maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Stadspark kon er niets tegenover zetten en gelegenheids laatste vrouw Skuurrie organiseerde de verdediging goed en gaf een aantal schitterende lange ballen op het snelle spitsenduo Maaike en Trisha.
In de 23e minuut wordt Maaike prima de diepte in gestuurd en trekt de bal terug op de prima meegekomen Deborah, die de 0-1 binnenknalt.
HS’88 blijft het meest in balbezit en creëert ook een aantal mooie kansen, maar helaas blijft het 0-1 in de eerste helft.

Na de pauze blijft het verwachtte offensief van Stadspark opnieuw uit en is wederom HS’88 sterker.
Helaas blijft de bevrijdende 0-2 uit en loert Stadspark op een spaarzaam kansje.
Het was gokken op een doorschietende bal of een misser van de HS defensie. In de 20e minuut komt er zo’n doorschietende bal maar die wordt knap gepareerd door Marion, die de bal knap pareert.
De doorgebroken speelster valt over haar heen en de scheidsrechter besluit Stadspark een handje te helpen door hier een strafschop voor te geven.
Deze wordt ook benut en het kadootje wordt dankbaar in ontvangst genomen door de thuisploeg en zo staat het zwaar tegen de verhouding 1-1.
HS’88 is nauwelijks van slag door dit gebeuren en bij de eerste de beste aanval is het Eline die vanaf de zijkant uithaalt en de keepster van Stadspark verrast en de 1-2 binnen schiet.
Nu zet HS een tandje bij en het wachten is op de volgende goal en die wordt in de 36e minuut gemaakt door Trisha. Prima doorgegaan en zeer beheerst in de hoek geschoten, 1-3.
HS kan nu de wedstrijd eenvoudig uitspelen maar helpt de tegenstander in de eindfase weer in de wedstrijd door onnodig balverlies achterin.
Stadspark benut dit buitenkansje en maakt de stand iets draaglijker 2-3.
Toch weten de dames van Vrouwen 2 de overwinning over de eindstreep te trekken en winnen uiteindelijk eenvoudig van Stadspark VR1.
Eindelijk weer eens 3 punten voor HS’88 VR2. Volgende week de bekerkraker tegen HFC’15 VR2.
HS’88 zal er alles aan doen om met hun beide vrouwenteams bij de laatste 13 te komen!