M. Weender (intikker)

Vrouwen, VR1, 4e klasse J

30 september 2017 15:15

S. El Hami

Hoogkerk, 30 september 2017, HS’88 VR1, 22 speelsters op het veld, een nat hoofdveld. Allemaal feiten die we van te voren wisten over deze wedstrijd. Het enige wat wij als staf nog niet wisten was “tegen wie spelen we eigenlijk?” Zou dit HFC VR1 zijn? VR2 of misschien wel een combinatie van beide?

Al met al werd er na een indrukwekkende minuut stilte voor het overlijden van één van onze echte HS’88-iconen Jan Zinger om iets na 15.15 uur afgetrapt op sportpark de Hoogspanning.  Waar we vooraf hadden afgesproken om de verbeterpunten van vorige week mee te nemen in deze wedstrijd bleek ook wel dat HS’88 VR1 vanaf minuut 1 het bovenliggende Team was. Ja, het woord team met een hoofdletter T, dit kon je zeker wel zeggen..dit omdat er een Team op het veld stond wat voor elkaar werkte, wat elkaar makkelijk wist te vinden in de combinatie en door middel van de steekpass keer op keer gevaarlijk doorbrak op de helft van HFC’15 VR1.

Iets meer dan een kwartier waren we dan ook niet nodig om de ban te breken. Na een snelle combinatie brak Nicole op links door en schoot beheerst de 0-1 in de korte hoek. Dit bleek ook echt de verlossing te zijn. Ondanks dat de vrouwelijke assistent-scheidsrechter van HFC dacht dat de C&A vlaggetjesdag had kwamen wij keer op keer door en was het 3 minuten later wederom de keeper van HFC die de bal uit de goal mocht halen. Maaike brak door na een goede steekpass (stond ze daar geen buitenspel?) en ronde beheerst voor de keeper af, 0-2!

Ook na deze goal bleef het Team geconcentreerd spelen. Direct druk blijven zetten op de verdediging van HFC door de goed spelende Daphne zorgde er voor dat we weer 3 minuten later een goal in het boekje konden noteren. Een doelpunt voor Daphne, eindelijk! Vlak voor rust bekroonden wij onze goede eerste helft met nog een goal. Deborah mocht vanaf een meter of 30 aanleggen voor een vrije trap, bedacht zich niet en schoot de bal in één keer op de goal. Over de keeper, onderkant lat, boem, 0-4!

Na rust werd het spel iets rommeliger. Dit kwam mede door het noodgedwongen wisselen van Nicole die helaas uitviel met een enkelblessure. Hierdoor moesten we vlak voor het beginsignaal nog wat omzetten wat helaas in ons spel doorwerkte. Toch kregen we 7 minuten na rust een enorme kans op de 0-5. Na een duwfout van HFC’15 mocht Deborah aanleggen vanaf de strafschopstip. Oog in oog met de keepster miste ze helaas waardoor het 0-4 bleef.

Doordat we al snel doorhadden dat we iets moesten doen vanaf de kant besloten we om ons “plan B” uit te voeren. Mooi om te zien dat iedereen ook direct hun posities innamen en dat spelers onderling stonden te praten over hoe iedereen moest staan.  Dit gaf ons weer grip op de wedstrijd en bezorgde ons weer het overwicht van voor de rust.

Het laatste kwartier werd het nog even het kwartier van aanvoerder Maaike. Zij tilde haar doelpuntentotaal van 1 in deze wedstrijd nog even naar 4 door in een kwartier tijd de keeper te verschalken met een bekeken schuiver, een “vies” stuiterballetje en nog een mooie afgeronde goal (die ondergetekende niet kon zien door de grote paraplu van toeschouwer Jan vdV.)

Al met al een zeer verdiende overwinning voor onze vrouwen van HS’88. Niet alleen het resultaat maar ook zeker het spelbeeld gaf veel tevredenheid bij de staf. Na de wedstrijd druppelden ook langzaam de overige uitslagen binnen en konden we terugkijken op een “super-Saturday”. 2 wedstrijden gespeeld, 6 punten, bovenaan in de competitie en een doelsaldo van 10-0. Prima, prima, prima. Nu de kop erbij houden en doorgaan waar we mee bezig zijn.

Een goed weekend gewenst van een zeer tevreden begeleiding!
HFC’15 VR1 – HS’88 VR1    0-7