M. Weender (schot)

Vrouwen, VR1, 4e klasse J

25 november 2017 14:00

G.J.Eefting

ZVC, een ploeg waar we vooraf al over dachten, onberekenbaar, scherp spelend, wisselende uitslagen maar zeker een team waar we niet op 50% maar even zouden winnen. Vooraf werd dit dan ook uitgebreid in de bespreking meegenomen. Alle complimenten dan ook naar onze tegenstander dat wij over de eerste 70 minuten eigenlijk vrij weinig kunnen melden. Het was namelijk ZVC die verdiend in de eerste helft op 1-0 kwam door de bal onhoudbaar voor Esmee in de rechterbovenhoek te leggen.

Ja natuurlijk, we hadden in de eerste minuut misschien wel op 0-1 kunnen, of misschien wel moeten, komen maar goed, verder was het abominabel slecht wat onze paarshemden lieten zien. Passjes over 5,6,7 meter die zo in de voeten van de tegenstander of over de zijlijn werden gespeeld, niet scherp in de duels en veel te veel achteruit lopen waardoor ZVC constant de bovenliggende partij was.

We gingen dus voor het eerst dit seizoen met een achterstand de rust in, een rust waarin een hoop gerepareerd moest worden. Elkaar wijzen op scherpheid, enkele omzettingen, tactische ingrepen, alles kwam er aan te pas om vandaag om toch te proberen de wedstrijd om te draaien.

Na rust zagen we dan gelukkig een feller spelend HS’88. Wel zonder goed voetbal maar goed, de winst daar ging het om. We speelden weer meer op de helft van de tegenstander, kregen kansen en hadden ook het geluk dat grote kansen van ZVC vakkundig door Esmee werden gekeerd.

Na bijna een half uur spelen in de 2e helft was het dan eindelijk raak, 1 op 1 met de keeper faalde Maaike niet en schoot beheerst de 1-1 binnen. Gelukkig drukten we hierna ook door en door goals van Daphne en nogmaals Maaike konden we gelukkig de 1-3 over de streep trekken.

Al met al weer een overwinning echter wil ik ZVC niet tekort doen. Zij hebben gestreden voor elke meter, durfden druk vooruit te zetten en brachten ons als koploper in enorme problemen. Ik verwacht dan ook dat als ZVC dit iedere wedstrijd weer kan brengen zij zich snel bovenin de ranglijst zullen melden.

3 punten, daar ging het om, en hoe, ja voor deze keer een minder mooie manier maar ze tellen!