S. Stroop

Zaterdag 28 oktober moesten de Vrouwen 2 van HS’88 het opnemen tegen Zuidhorn Vrouwen 1.
Er was vooraf wat onzekerheid over de aanvangstijd omdat het hoofdveld afgekeurd dreigde te worden en dan uitgeweken moest worden naar het kunstgras.
Het hoofdveld was echter goed bespeelbaar en zo kon om 12.00 uur afgetrapt worden op sportpark de Kalkwijck.

Het arbitrale duo Silvan van der Tuuk en Jan Breeuwsma waren wegens ziekte niet inzetbaar en werden vervangen door scheidsrechter Sjouke Stroop en vlaggenmast Deborah Meijer.
Omdat de scheidsrechter van vandaag tevens de vaste redacteur is zal dit verslag vanuit de ogen van de scheidsrechter zijn weergegeven.
HS’88 begon uitstekend aan de wedstrijd en pinde Zuidhorn compleet vast op de eigen helft.
Echt grote kansen werden niet gecreëerd en veel steekpasses werden terecht afgevlagd voor buitenspel.
Zo bleef het lang 0-0 op sportpark de Kalkwijck.
Het was ver in de eerste helft dat Eline op schitterende wijze de 1-0 binnenknalde. Onhoudbaar voor de uitstekende keepster van Zuidhorn.
Zuidhorn kon mede door de stevige wind niet onder de druk uitkomen en moest voor rust nog een tegentreffer incasseren.
Gelegenheid spits Melanie was de doelpuntenmaakster en zorgde voor de 2-0 ruststand.

Na de pauze kwam er iets meer druk van Zuidhorn, maar HS’88 was opnieuw de bovenliggende ploeg.
Ook HS’88 had last van het vervelende windje en daardoor kon Zuidhorn wat aandringen.
HS’88 moest tot de 72e minuut wachten voor de bevrijdende treffer.
Het was Daphne die de beslissende 3-0 maakte.
In de 40e minuut doet Zuidhorn wat terug.
Een vrije trap op het puntje van de 16 wordt prachtig bovenin de hoek geschoten. Onhoudbaar voor Esmee 3-1.
Er was te weinig tijd voor Zuidhorn om nog verder terug te komen en bovendien wenste Jeanine daar ook niet aan mee te werken.
In de laatste minuut ging ze goed door en scoorde beheerst en zette daarmee de 4-1 op het niet werkende scorebord.
Goeie overwinning dames.
Hiermee klimt HS’88 naar de 4e plek met als kanttekening dat er veel teams vlak onder staan met minder wedstrijden.