Scheidsrechter

R.R.Valkema

Onbekend

Gorecht heeft het allemaal goed voor mekaar op gebied van vrouwen- en meidenvoetbal. Ze lijken wel een beetje op ons, een goed beleid, visie, meidenteams in de meeste leeftijdscategorieen. Vorig jaar was hun MO19 oppermachtig en we verwachtten, dat die inmiddels deels waren doorgestroomd.
Ze leken ons op voorhand obv de eerdere uitslagen de meest geduchte tegenstander, dus vertrokken we op tijd en met een sterke selectie richting Haren/  Onnen.
Een prachtig complex met links en rechts kunstgrasvelden, incl 7-tal velden, een schitterende kantine en in de commissiekamer bv een standbye Ipad in lockedin standaard om de selecties nog snel even te kunnen aanpassen.
De koffie moesten we zelf kopen, maar dan krijg je wel wat.

Voor de wedstrijd hielden we een minuut stilte ivm het overlijden van bestuurslid van Gorecht Jaap Wiersma.
We gaan altijd van ons eigen spel uit en passen ons niet zomaar aan, zo ook nu. Dat was ook niet nodig want we wachtten wel op de Gorecht show..... maar die kwam niet. Het was na enig aftasten enkel HS88 wat de klok sloeg. En die sloeg na enige kleine kansjes oa van Moo al na 8 minuten toe Jacobine op een 20mtr eerst naar links , toen naar rechts en toen weer naar links draaide en afrondde met een schot gecrossed in de linkerhoek.
De wedstrijd speelde zich mn af op de helft van Gorecht en pas na 20 minuten kwam het eerste kansje voor Gorecht, die toch simpel werd gepkat door een alerte Esmee, die haar persoonlijke doelstelling hier met hand en tand verdedigde.
3 minuten later maait Moo een vrije trap vanaf de middellijn zo op het hoofd van Jeanine, die ineens, maar net naast de goal kopte.
Na bijna een half uur op de klok gaf Jaco een hoge bal op Maaike die vervolgens verlengde met een lob zo over de keeper. 0-2
3 minuten later was het al 0-3 na een een-tweetje tussen Jaco en Maaike
In de 40e minuut volgt de enige enigszins gevaarlijke doorkomst van Gorecht als hun spits nr 14 links via de achterlijn op de goal af stormt en een streep voorgeeft op.... ja op wie eigenlijk. Als daar eens 2 waren opgelopen was ie prachtig geweest, maar helaas. Moo ruimt op via de achterlijn, maar de corner daarop volgend leidt tot niets.
Dan wij maar weer. Jeanine knalt via de keeper op de paal en op slag van rust komt ons geheime wapen van vandaag voor het eerst tot uitvoering; De corner van Deborah!!
Jeanine kopt m keurig in.

In de rust geeft trainer een compliment aan het hele team voor de houding, de inzet, het teamwork. Geen moment werden de veel van posities wisselende Gorecht speelsters uit het oog verloren en steeds werden ze met de juiste inzet van de bal ontdaan. Esther en Trisha konden gaan warmlopen voor hun invalbeurt vanaf minuut 46. Judith volgde gretig 10 mnuten later. En dan denk je,  dat het lastiger wordt met 3 basisspeelsters inmiddels op de bank? Nou, ik dacht het niet; Na 11 minuuten bedient Maaike collega spits Daphne op maat op het hoofd, die maar net naast kopt, nu nog naast.
Een kwartiertje later weet Maaike een 1 op 1 voor de keepder niet te verzilveren en Trisha mist de rebound op een haar na. Inmidels waren we duidelijk op zoek naar meer.
Dat werd beloont nadat Daphne een solo wel goed afronde en de 0-5 aantekende. Dat smaakte naar meer. Door ons aanvallende spel werden veel kansen tot corner verheven en dat was ons geheime wapen vandaag. Wederom legde Deborah de corner perfect voor de schoenen van Daphne, die haar lol niet opkon met haar 2e succes. De bank en toeschouwers waren inmiddels euforisch. Hier bij het sterke Gorecht zo maar even 0-6 spelen? Dat kon toch niet waar zijn? Nou dat was ook niet waar, want we hadden nog 8 minuten op de klok. Judith dan maar eens geprobeerd, haar schot ging maar net naast.
De laatste aanval werd weer tot corner verwerkt door de keepster en ja hoor, daar was ze weer; Deborah, handje omhoog, balletje op de kop van Maaike, bamm! 0-7

Geen moment kwam Gorecht in haar spel, dat hadden we nu ook weer niet verwacht. En de cijfers die dan eindedag op de app verschijnen liegen er ook niet om; 9 uit 3, doelsaldo 17 voor, nul tegen. Potentieele tegenstanders, die de punten delen, alleen Westerwolde (wat zegt u?) ja Westerwolde/ Veelerveen ze spelen in Vlagtwedde en pakken ook hun puntjes, niet zoveel als wij, maar scoren kunnen ze als de beste. Wordt dat dan de te kloppen partij? We kunnen niet wachten, maar moeten dat nog wel. Die worden 4 november van harte uitgenodigd bij ons thuis onze goals in ontvangst te nemen. Volgende week treffen we eerst The Knickerbockers VR4   thuis, de inhaalwedstrijd van vorige week. Aanvang 14.30 uur. Komen jullie kijken?
En stem nog even op onze clubheld van HS88; Sjouke Stroop op www.clubheld2017.nl kies gemeente Hoogezand en dan voor Sjouke.