HS’88 VR1 pakt koppositie steviger vast, nummer 2 Westerwolde/Veelerveen keert met lege handen huiswaarts: 6-3.

HS'88 VR1

6 - 3

ST Westerwolde/Veelerveen VR1

13'
17'
... (schot)
28'
32'
M. Weender (schot)
47'
62'
... (schot)
75'
... (schot)
81'
M. Weender (solo)
88'

Vrouwen, VR1, 4e klasse J

4 november 2017 16:15

Jan Feitsma

4 november 2017, Hoogezand.

Supersaturday bij HS’88, een dag die altijd garant staat voor veel spektakel op de sportvelden van HS’88. Zo ook vandaag, nadat het 1e elftal met 2-2 gelijkspeelde tegen FC Zuidlaren mochten de dames van trainer Patrick en assistenten Jan en Jacob aantreden tegen nummer 2 Westerwolde/Veelerveen. Gezien het late aanvangstijdstip een wedstrijd die onder verlichting op het kunstgras moest worden afgewerkt.

Natuurlijk hadden we wat extra informatie ingewonnen over deze tegenstander. Een tegenstander die scherp speelt en ook druk durft te zetten op de helft van de tegenstander. Daarnaast wat snelle behendige spelers waardoor deze ploeg gewoon terecht bovenin meedraait in deze 4e klasse.

Met toch wel enigszins vertrouwen in een goede afloop begonnen we dan ook aan deze wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Jan Feitsma. Nadat de eerste uitval/kans toch wel voor onze tegenstander was kwamen we na een klein kwartier toch wel op voorsprong. Een vrije trap van Deborah zette Jeanine alleen voor de goal en zorgde voor de bevrijdende 1-0.

Echter was het 4 minuten later alweer gelijk. Een inschattingsfout achterin bij HS’88 betekende onze eerste tegengoal van dit seizoen in deze competitie. W/V bleek toch wel een taaie tegenstander te zijn en voor ons was het even wennen dat we een keer behoorlijke tegenstand kregen. Toch kregen we na enkele omzettingen de controle terug over de wedstrijd en voor rust konden we de stand dan ook uitbouwen naar een 4-1 voorsprong. Onze gehele voorhoede stond voor rust al in het boekje genoteerd wat maar weer blijkt dat we een makkelijk scorende ploeg/voorhoede hebben.

De 2e helft was er één met 2 gezichten. Een slordig/onrustig spelend HS’88 tegen een tegenstander die het geloof er nog in had ondanks de 4-1 tussenstand. Het kon dan ook niet uitblijven dat we nog een goal tegenkregen, sterker nog, W/V stond na een half uur spelen in de 2e helft zowaar op 4-3. De spanning was terug en door enkele noodgedwongen wissels vanwege pijntjes kon deze wedstrijd zomaar uitdraaien op puntverlies.

Toch behielden onze dames geloof in een goede afloop, helemaal nadat 9 minuten voor tijd één van onze “wapens” uit de kast werd gehaald. Een goede corner werd hard tegen de touwen gekopt door Daphne, die daarmee haar 2e goal van de wedstrijd maakte. Enkele minuten later werd de overwinning helemaal duidelijk toen ook Maaike alleen op de verder goed keepende keepster van W/V afging, haar voorbij ging en de bal in de lege goal schoof, 6-3!

Ondanks deze mooie overwinning waren er toch wel wat smetjes te noteren bij deze wedstrijd. Esther viel uit met een, naar het lijkt, vrij zware blessure. Hopelijk valt het mee en kunnen we je snel weer op het veld begroeten, beterschap Esther. Tevens konden we ook de eerste gele kaart van dit seizoen noteren. Een onnodige overtreding van Jeanine werd terecht beloond met een gele kaart waardoor we de wedstrijd met 10 speelsters eindigden.

Al met al, een goede overwinning op de nummer 2 van de competitie. Ook minder goede wedstrijden winnen geeft vertrouwen richting de toekomst.

S’avonds werd de overwinning nog even gevierd door het grootste gedeelte van onze selectie op het goed georganiseerd N’Oktoberfest. Eten, drinken, feesten, dansen, alles kwam voorbij. Zeer tevreden en een paar liter vocht zwaarder gaat de focus nu weer op de volgende tegenstander. Volgende week gaan we op bezoek bij Lycurgus VR3. Tot dan!

Patrick.

HS’88 VR1 – Westerwolde/Veelerveen VR1              6-3

’13 Jeanine 1-0, ’17 W/V 1-1, ’28 Daphne 2-1, ’32 Jeanine 3-1, 45+2 Maaike 4-1, ’62 en ’75 W/V 4-2 en 4-3, ’81 Daphne 5-3, ’88 Maaike 6-3