... (schot)
80'

Vrouwen, VR2, 4e klasse I

23 september 2017 14:00

Onder prachtige weersomstandigheden stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op het programma tegen GOMOS. Dit staat voor Goede Oefening Maakt Ons Sterker. Het was een jong team van oud MO17 aangevuld met wat meer ervaren speelsters zo bleek.
Voor ons een onbekende tegenstander en we spraken af vooral hard te bikkelen en direct laten zien wie de baas is. HS’88 ging prima uit de startblokken en al na 7 minuten soloot Mel vanaf het middenveld om alles en iedereen heen en maakt prachtig de 0-1. Twee minuten later zelfs 0-2 voor de paarshemden door een goal van Denise. Beter kun je niet starten toch?
Daarna zakte het spel als een plumpudding in elkaar. Niets wilde meer en de linies liepen te ver uit elkaar om positiespel mogelijk te maken. GOMOS kwam er hierdoor steeds beter in en uit een tegenaanval werd het na 23 minuten 1-2. Een domper en niet nodig. Na zo’n 30 minuten een voorzet van GOMOS vanaf de zijkant. Keepster Marije verkijkt zich op deze bal en de ogenschijnlijk makkelijke bal valt er zomaar in. 2-2. Ook de ruststand.
Door de krappe selectie en wat pijntjes moesten er een aantal speelsters op zeer onwennige posities spelen, maar toch begon HS’88 goed aan de tweede helft. Hetzelfde beeld als bij het begin van de wedstrijd alleen nu bleven de goals uit. Ook nu weer na 25 minuten kantelde de wedstrijd en hielpen we GOMOS weer in het zadel door een dom tegendoelpunt. 2-3. Later werd het zelfs nog 2-4 en kunnen we wel spreken over een collectieve offday. Het goede spel in de beker zagen we vandaag absoluut niet terug. Dat moet allemaal veel beter kunnen.