D. Stroop (schot)

Vrouwen, VR2, Groep 3 48

20 september 2017 19:30

Onbekend

Op de avond dat het hele sportpark van HS'88 in de ban stond van de opnames van de NOS voor het meidenvoetbal bij HS'88, moesten de Vrouwen 2 ook nog naar Vlagtwedde om de laatste bekerwedstrijd in de poule te spelen tegen ST Westerwolde/Veelerveen Vrouwen 1. Een gelijkspel of een overwinning zou voldoende zijn om verder te bekeren.

Eenvoudig ging het niet. De tegenstander was zeer gedreven en zat er bovenop. Bij HS'88 was het het allemaal net niet. We waren ongelukkig in de passing en ook de aannames waren slordig. We lieten de tegenstander dan ook lang het geloof houden dat er tegen onze dames wat te halen viel. Er viel ook wat te halen want Westerwolde opende in de 13e minuut de score doordat de verdediging niet goed stond. Dat was wel even schrikken. Als we verder wilden bekeren dan zouden de dames wel uit een ander vaatje moeten tappen. HS'88 werd nu wel sterker en er werd beter druk gezet. Uiteindelijk scoort Daphne in de 22e minuut de gelijkmaker na een mooie pass van Eline. Het bleef niet lekker lopen bij HS'88 en we drukten niet door. Onze passes waren te hard en we stonden niet op de juiste plek voor goed positiespel, daardoor zag het er vanaf de kant onrustig uit. In de 32e minuut komt Marlous goed door en haar schot gaat maar net voorlangs en ook een prachtig afstandsschot ging net over. In de laatste paar minuten van de eerste helft nog een grote kans voor Westerwolde, maar een uitstekend keepende Marion bracht redding.

Na de pauze ook weer een veel te afwachtend HS'88. Wat HS'88 naliet deed de tegenstander wel nl. een schepje er bovenop. We verloren praktisch alle duels, maar echte kansen gaven we niet weg gelukkig. Na 25 minuten in de 2e helft een schitterend schot van Eline die net over ging. Hierna werd HS'88 steeds sterker en Trisha zet de paarshemden in de 33e minuut voor het eerst op voorsprong na een assist van Deborah. Deborah raakt op dreef en schiet 2 minuten later net over. Eline laat in de 37e minuut zien hoe het wel moet en ramt vanaf een 25 meter de bal over de kleine keepster in de goal, 1-3! Een riante uitgangspositie voor Vrouwen 2, maar…

Slecht uitverdedigen werd goed afgestraft door de thuisploeg en die maakt er 2-3 van. Een spannende slotfase stond ons nog te wachten dus. HS'88 krijgt een corner die perfect voor de goal komt. In de kluts komt de bal voor de voeten van Daniëlle en die bedenkt zich niet en knalt de 2-4 binnen. Een mooie beloning voor Daniëlle want ze had het zwaar tegen haar snelle en behendige tegenstander. Dit was tevens de eindstand en Vrouwen 2 gaat zonder puntverlies door in de beker. Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen behalve wij ?

Aanstaande zaterdag begint de competitie voor Vrouwen 2 met een uitwedstrijd tegen GOMOS in Norg.