Scheidsrechter

S van der Tuuk

Onbekend

Zo, de zomervakantie is voorbij en het voetbal is weer begonnen!
Al een aantal weken trainen de aanwezige speelsters keihard om straks in de competitie goed voor de dag te komen en ook werden door sommigen al minuten gemaakt in oefenwedstrijden .
Vandaag stond dan de eerste echte wedstrijd op het programma en dan ook nog direct een bekerwedstrijd.
HS'88 Vrouwen 2 bestaat voor het overgrote deel uit speelsters die vorig jaar nog in de MO19 speelden en nu in de volwassenen competitie hoge ogen probeert te gooien.
HS'88 ging uitstekend uit de startblokken en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor HS'88.
Ging het eerste schot van Eline nog net over, haar vrije trap in de 4e minuut ging schitterend in het kruis. Een hele snelle 1-0 voorsprong voor Vrouwen 2.
In de 7e minuut had een schot, van opnieuw Eline, een beter lot verdiend.
Er werd bij vlagen goed gecombineerd en de vrijstaande speelsters werden goed gevonden. Bellingwolde was ook wel een aantal keer gevaarlijk en kon soms zo doorsteken door het midden.
In de 16e minuut maakt Bellingwolde de gelijkmaker door een verdedigingsfout en zo was de eerste echte kans van Bellingwolde ook gelijk het eerste doelpunt. HS'88 zakte steeds verder weg en nu werd ook de lange bal teveel gehanteerd. In de 25e minuut werd opnieuw een verdedigingsfout genadeloos door Bellingwolde afgestraft en zo stonden we na een uitstekend begin zelfs 1-2 achter.
We herpakten ons iets en vlak voor rust ging een afstandschot van Simone rakelings over.
Met 1-2 gingen we pauzeren en onze wonden likken.
Na de rust een furieus HS'88 op zoek naar de gelijkmaker. Al in de 3e minuut wordt een schitterende voorzet van Trisha prachtig door Maaike afgerond met een kopbal. Bellingwolde kwam in het spel niet meer voor.
HS'88 won alle duels en was duidelijk de bovenliggende ploeg.
Na 10 minuten in de 2e helft gaat Lindsay door over links en passeert een paar tegenstandsters. Vanaf de achterlijn legt ze de bal terug op de vrijstaande Simone die met links de bal beheerst inschiet. Opnieuw een voorsprong voor HS'88 Vrouwen 2.
In de 12e minuut van de tweede helft wordt Trisha gevloerd in de 16 meter en scheidsrechter van der Tuuk wijst gedecideerd naar de stip.

Penalty!

Van tevoren was afgesproken dat Lindsay deze penalty diende te nemen en dat deed ze foutloos en noteerde zo de 4-2 op het niet aanwezige en dus denkbeeldige scorebord.
Het zou voor Bellingwolde nog erger worden toen Trisha de 5-2 aantekende. De voorzet kwam nu van Maaike.
HS'88 kreeg nog voldoende kansen voor een nog grotere overwinning maar deze werden niet benut.
Zo eindigde de allereerste wedstrijd voor HS'88 Vrouwen 2 in een dik verdiende 5-2 overwinning. De baas in het eerste kwartier en de hele 2e helft brachten de eindoverwinning.
De komende week hard trainen en dan tegen LEO (Loon) VR 1 de tweede bekerwedstrijd.