16 september 2017 15:30

J. Colijn

Een tikkie onrustig is het nog wel bij de paarse vrouwen, na de bekendmaking van de selectie afgelopen week, maar de plicht riep al weer en ze hadden er zin in.

Logisch want het gaat echt buitengewoon.

Tot nu zijn alle oefen- en bekerwedstrijden van Vrouwen 1 en 2 alsook de eerste 3 competitiewedstrijden van vrouwen 3 en ook nog eens 2 van de 3 wedstrijden van 30+ gewonnen, de meeste met enorme cijfers

Om de eerste ronde door te komen dienden onze meiden vandaag tenminste 1 punt te halen, wilden ze het volledig in eigen hand houden. 3 week eerder hadden we al geoefend tegen Vr1 & 2 van Amicitia en toen was HS88 de bovenliggende partij. De verwachtingen waren dus hoog gespannen.

Volgende week spelen we de eerste competitiewedstrijd tegen buurclub Veendam 1894 en een delegatie kwam alvast even kijken waar het geheim voor succes ligt bij HS88 en natuurlijk om hun ex trainer en huidig HS88 trainer Patrick wat meer druk op de schouders te leggen.

Die bezoekers zagen een twijfelend HS88 in de eerste helft, zonder overtuiging. De eerste porren werden uitgedeeld door Amicitia maar werden goed gepareerd door onze verdedigers, m.n. Simone redde van een 1 op 1 op de keeper precies op tijd.  Daarop volgde een mooie aanval, die door Maaike net naast werd gepunterd. Binnen 4 minuten waren we meer succesvol toen Nicole Jacobine op maat bediende en zij kapte de keepster nog uit en schoot droog in. 1-0

Er volgde na deze snelle goal een lange periode van matig voetbal, slappe passing reactief optreden en onbereikbare cruciale speelsters in de as. Nadat Daphne naar voren was gedirigeerd op meer afstand van Deborah ontstond er meer ruimte voor aanvallende initiatieven. 10 minuten voor rust kopte Daphne een bal op de paal en die ging naast. Even later rondde ze een kopbal positief af, maar die werd wegens duwen afgekeurd door de goed fluitende Jan Colijn.

Rond de 45e minuut zag Moo het licht en besloot maar eens op eigen houtje te avonturen. Na een lange solo van centraal achter legde ze aan voor het schot, die eigenlijk te laat, maar juist op tijd toch nog als eerste door haar werd geraakt en van de keeper af keurig in de rechterhoek verdween. Toch nog 2-0 voor de rust, maar niet geheel verdiend.

Veendam had genoeg gezien, dit hoefde geen partij te zijn zullen ze wel gedacht hebben. Was dit nu waar Patrick steeds zo enthousiast over was? Ze konden hun huiswerk gaan maken en gingen huiswaarts.

Na de rust werd uit een heel ander vaatje getapt. Een frisse wind waaide door ons team, o.a. door de gretigheid van de juist ingebrachte Trisha, die op rechtsbuiten de verdediging tergde met onophoudelijke loopacties en Eline die op centraal midden de boel weer in beweging kreeg.

Na 10 minuten maakten Nicole en even later Maaike de 3-0 en 4-0. 4 minuten later echter werd een verdedigingsfout afgestraft met een tegengoal. We kregen niets cadeau van deze frisse tegenstander. Net als afgelopen week was deze schrijver weer eens druk met ballen zoeken en hoe mooi, toen ik me even oprichtte in de bossen achter de goal van de tegenstander zag ik Trisha voor mijn neus geplaatst inschieten. De keepster had geen schijn van kans.

20 minuten in de 2e helft kapt Daphne de keepster uit en scoort de 6-1 Dat begon er weer op te lijken. Ruim een kwartier verder toucheert Daphne een heerlijke voorzet van Jolijn nog met haar hoofd en kopt geplaatst in het netje. 7-1 Dit was tevens de fantastische eindstand.

Al met al dus een succesvolle eerste ronde in de beker met 3 gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 22 voor en 2 tegen. Prima.

Het zat er nog niet op voor vandaag, want de vrouwen hadden aan het begin van het park de 15 meter lange zeepglijbaan natuurlijk al lang gezien. Die stond er n.a.v. het Zwaluwen polio CUP toernooi. Iedereen moest en zou dit kletsnatte ding wel even proberen. Marjolein schoot hier hilarische foto’s van.

Ondergetekende kreeg in de gezellige kantine nog doorweekt en onder de zeep alvast zijn CUP uitgereikt, de zogenaamde persprijs, een mooi gebaar.

Zo nu gaan we ons opmaken voor opdracht 1 van dit jaar; het kampioenschap. We starten komende week thuis, met muziek, op het hoofdveld en een pupil van de week tegen Veendam 1894 VR1 aanvang 14.30 uur. Kom je ook en schreeuw je onze vrouwen naar de eerste competitie overwinning?