Vrouwen, VR1, Groep 3 16

6 september 2017 18:30

H. Hoving

Vrouwen 1 pakt de punten in eerste bekerwedstrijd uit bij DVC Appingedam.

Na een aantal oefenwedstrijden kon VR1 eindelijk aan de slag in het bekertoernooi van dit seizoen. Aangezien deze wedstrijd verplaatst was door de tegenstander moesten we deze wedstrijd spelen doordeweeks om 18.30 uur. Niet een geheel gunstige tijd natuurlijk voor onze selectie. Toch konden we met passen en meten 14 speelsters op tijd in Appingedam krijgen waar we op een nat en redelijk glad hoofdveld konden aantreden tegen de vrouwen van DVC, de nieuwe fusieclub tussen Appingedam en De Pelikanen.

HS88 vloog daadwerkelijk uit de startblokken na het eerste fluitsignaal. Aftrap, 2, 3 passen verder en welgeteld 17 seconden later lag de bal al in het net.
Een keurige voorzet van Jeanine werd goed afgewerkt door Maaike die daarmee haar eerste goal van deze avond zou maken.
Een super-begin natuurlijk ware het niet dat het 2 minuten later alweer gelijk stond. Een snelle uitval en niet resoluut ingrijpen zorgde er voor dat DVC rap de 1-1 maakte.
Voor de “volgepakte” tribune een leuk begin van de wedstrijd, 2 goals in 2 minuten tijd.

Echter zou het hier even bij blijven. Een redelijk gelijkgaande partij waarbij we vlagen van leuk voetbal hebben gezien. Ook willen we DVC niet tekort doen, zij hebben een redelijk sterke as staan met daarbij een zeer goede keepster.
Toch konden we na 20 minuten het spel weer na ons toetrekken.
Nadat Maaike eerst een schot vanaf een meter of 20 had gelost die prima werd gekeerd was het een minuut later wel raak.
Een mooie combinatie werd door Jacobine op waarde geschat en zij gaf de bal met een mooie steekpass mee aan Maaike die wederom het net vond, 1-2!

Ondanks een aantal goede mogelijkheden waaronder een fantastisch afstandsschot van Jacobine bleef de stand 1-2 en konden we gaan rusten.

Na wat omzettingen in de rust, deels noodgedwongen, deels tactisch was het nu de taak om de stand zo te houden en uiteraard het liefst uit te bouwen.
DVC kwam echter iets sterker uit de kleedkamer en was driftig op zoek naar de gelijkmaker. Mede door een geweldige reflex van Esmee op een inzet van een DVC-speelster viel deze treffer echter niet en bleef de stand lang 1-2.
Richting het einde van de wedstrijd begon de conditie een spel te spelen in deze wedstrijd. Aangezien dit voor ons al de 3e wedstrijd was en dit voor DVC de eerste wedstrijd was konden wij de wedstrijd gelukkig volledig naar ons toetrekken.
Wederom een voorzet vanaf de rechterkant werd goed binnengetikt door de goed voor de tegenstander komende Maaike die door de beentjes van de keeper de bevrijdende 1-3 maakte.

Ook 2 minuten later was het weer raak. Aangezien we nu weer duidelijk de bovenliggende partij waren kregen we al snel na de 1-3 een corner te nemen.
Deze corner werd dan ook goed binnengekopt door Jeanine die daarmee haar eerste van dit seizoen maakte. Ook het slotakkoord was voor de vrouwen uit Hoogezand-Sappemeer. In blessuretijd kon Jeanine door een steekpass van Maaike zo doorlopen op de keepster, er voorbij gaan en in een leeg doel de 1-5 binnentikken.

Hierna floot de verder goed leidende scheidsrechter af en konden de eerste punten worden bijgeschreven. Aanstaande zaterdag 9 september hebben we echter weer een nieuwe kans op 3 punten. Dan komt Omlandia VR1 op bezoek op sportpark De Kalckwijk.

DVC Appingedam VR1 – HS’88 VR1            1-5

‘1 Maaike 0-1, ‘3 DVC 1-1, ’21 en’83 Maaike 1-2 en 1-3, ’85 en ‘90+3 Jeanine 1-4 en 1-5.