Wedstrijdverslagen

MO19 opnieuw naar winst

Door de enorme hoeveelheid aan wedstrijden op het HS'88 veld moesten de meiden uitwijken naar het prachtige veld van Kwiek. Top geregeld!
Om 10.30 begon de wedstrijd onder prachtige weersomstandigheden. De selectie was door blessures redelijk uitgedund maar met 13 fitte speelsters begon HS'88 uitstekend aan de wedstrijd. Er werd goed druk naar voren gezet en de meeste duels werden gewonnen. Een paar keer kwam Daphne prima door maar met haar voorzetten werd niet voldoende mee gedaan. In het eerste kwartier waren er zeker 3 opgelegde kansen voor HS'88 maar de scherpte in de afronding ontbrak volledig. HS'88 moest 25 minuten op het eerste doelpunt wachten. Sanne was erdoor en schoot zeer beheerst de 1-0 binnen. Een belangrijke goal, want die gaf vertrouwen. 5 minuten later gaat Daphne op solotour en maakt verdienstelijk de 2-0.
In de 39e minuut is het opnieuw Daphne met de 3-0 na een prachtige voorzet van Trisha. Dit was de ruststand. De meiden en coaches konden terugkijken op een prima 1e helft en de ranja smaakt dan ook net even lekkerder. Er moest natuurlijk nog 45 minuten gespeeld worden en NEC Delfzijl zou wat terug moeten doen.
In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. NEC Delfzijl ging compacter spelen en we kregen daardoor minder ruimte. Wel had HS'88 nog wel het overwicht echter niet meer zo duidelijk als in de 1e helft. NEC werd ook wat gevaarlijker en we hadden zelfs een keer de hulp van de lat nodig om een tegentreffer te voorkomen. Na 30 minuten in de 2e helft maakt NEC Delfzijl toch de 3-1 en dit gaf hun vertrouwen voor toch nog een goede afloop. Dit vertrouwen werd hun door Daphne 1 minuut later weer afgenomen door de 4-1 binnen te schuiven op weer een prachtige assist van Trisha. NEC Delfzijl liet de koppies hangen en het wachten was op een grotere uitslag. Er kwamen voldoende kansen om de score uit te breiden maar het was opnieuw Sanne die met een strak schot over de keepster de eindstand op 5-1 bepaalde. Top prestatie meiden. Door deze overwinning staan we nog steeds zonder puntverlies op de eerste plaats.

Uitstekende start MO19

Voor de meiden van MO19 is de voorjaarscompetitie uitstekend begonnen.
Op sportpark de Kalkwijck was Lycurgus de tegenstander.
HS'88 MO19 begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en zette goed druk naar voren. Er kwamen wat kleine kansjes maar die werden gemist, ook was het allemaal wat rommelig en slordig. Toch had HS'88 duidelijk veldoverwicht en kwam Lycurgus nauwelijks aan voetballen toe. In de 17 e minuut was het uiteindelijk Marlous die het beslissende tikje gaf voor de 1-0. Daarna werd HS'88 sterker en sterker, maar de score werd niet uitgebouwd. Aan het einde van de eerste helft kreeg Lycurgus zelfs nog wat kansjes en dat hadden de meiden wel een beetje aan zichzelf te danken. In plaats van de genadeklap uitdelen lieten ze Lycurgus nog het geloof in een goede afloop houden. Gelukkig werd de nipte voorsprong mee de rust ingenomen. In de pauze werd er door de trainers op gewezen nu wel goed bij de les te blijven en snel door te drukken. Lycurgus direct laten merken dat de punten in Hoogezand blijven vandaag.
Toch begon Lycurgus sterk na de pauze. Vechtend voor de laatste kansen. Na 8 minuten in de 2e helft wist Jonkie de score te verdubbelen met een beheerst doelpunt.2-0 voor HS'88. Na 20 minuten gaat Shirley prachtig door over rechts en in het strafschopgebied werd ze onderuitgehaald en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Judith schoot zeer beheerst de bal in de hoek en maakte zo de 3-0. Geen vuiltje aan de lucht dus meer voor de meiden. Het werd uiteindelijk ook nog 4-0 door Sanne, die attent reageerde.
Deze stand deed recht aan de krachtsverhouding op dat moment. HS had deze 4-0 ook over de eindstreep moeten trekken maar uiteindelijk wist ook Lycurgus nog te scoren met een prachtig afstandsschot. Eindstand uiteindelijk 4-1 voor HS'88 MO19. De eerste punten zijn hiermee binnen en het spel en de inzet geven voldoende aanknopingspunten voor de volgende wedstrijden.

HS'88 komt net tekort in Hoogkerk in bekerwedstrijd tegen HFC'15

Woensdag 22 september speelde HS'88 MO19 voor de beker de uitwedstrijd tegen HFC'15. De winnaar zou bij de laatste 8 komen in de Noordelijke beker, dus er stond heel wat op het spel.
HS'88 begon afwachtend aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk dat dit een tegenstander van formaat was. Er werd erg fysiek gespeeld door HFC wat door de scheidsrechter werd getolereerd. Dit resulteerde al snel in een blessure voor Lindsay na een keiharde charge, met als resultaat een dikke enkel en een paar wedstrijden niet kunnen spelen. HFC was duidelijk de betere ploeg geholpen door een stevig windje in de rug. In de 30e minuut werd het 1-0 voor HFC en dit was op dat moment terecht. HFC was feller in de duels en brutaler. HS'88 kwam niet echt in de wedstrijd. Daphne kwam nog wel een keer goed door over rechts, kaar werd tijdens het geven van de voorzet door de tegenstander getorpedeerd en dat betekende de 2e blessure voor MO19.!
De ruststand was 1-0 in het voordeel van HFC en dit was terecht.
In de pauze probeerden de coaches wat recht te zetten en werden wat tactische wijzigingen aangebracht. In de 2e helft een iets sterker HS'88. Geholpen door een stevig rugwindje kwamen de meiden er net wat gemakkelijker uit en konden er wat tegenstootjes worden uitgedeeld. Toch bleef HFC het beste van het spel houden en de beste kansen waren dan ook voor HFC. Uitstekend keeperswerk van Marije voorkwam een vroegtijdige uitschakeling en HS'88 bleef het geloof houden in een overwinning. Er werd met passie en inzet gestreden op elke vierkante meter. Fantastisch om te zien hoe de meiden van HS'88 moesten vechten voor een maximaal resultaat. De beloning voor dit harde werken resulteerde in de 1-1 door Eline. Met een fantastisch afstandsschot bracht ze de ploegen op gelijke hoogte.

HS'88 bleef vol op de aanval spelen om te voorkomen dat penalties de beslissing moesten brengen. Misschien wel met iets teveel risico, want in de 47e minuut scoorde HFC dan de 2-1, 3 minuten later zelfs nog gevolgd door de 3-1. Na 52 minuten spelen vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor het eindsignaal. HS'88 uitgeschakeld voor de beker.
De meiden kunnen zich nu volledig focussen op de competitie die aanstaande zaterdag begint met de thuiswedstrijd tegen Lycurgus.

MO19 verpletterd tegenstander en is nu reeds Herbstmeister!

3 december kon MO19 al kampioen worden van de najaarscompetitie. Bij winst vandaag konden de meiden ...na 8 wedstrijden al kampioen worden in deze reeks. De totale reeks gaat over 10 wedstrijden, maar het kwaliteitsverschil tussen MO19 en de rest is aanzienlijk.

Maar eerst maar even winnen natuurlijk. De Champagne en de bloemen stonden in de auto te wachten, want anders komt het wel heel arrogant over natuurlijk.
De wedstrijd werd gespeeld op een bijna wit kunstgrasveld en was met name in het begin glad. Lycurgus ging goed uit de startblokken en kwam zelfs na 10 minuten op voorsprong. Gelukkig stelde Deborah daar snel wat tegenover en de stand was gelijk. Lindsay ziet even later een mislukte voorzet over de keeper in het doel dwarrelen en tekent de 1-2 aan. HS'88 verruimt, door wederom Deborah, de voorsprong en bepaalt de ruststand op 1-3. Geen gemakkelijke eerste helft voor de meiden, wel een lekkere voorsprong.
Na de pauze een ontketend HS'88. Al na 5 minuten maakt Jaimy de 1-4 en slechts 2 minuten later een eigen doelpunt van
Lycurgus 1-5. De tegenstand was gebroken en HS'88 kon de score nog verder uitbouwen. Eerst maakte Deborah nog een prachtige veldgoal 1-6 en bij haar volgende corner zag ze dat de keepster niet helemaal goed stond en ze krulde deze corner fenomenaal achter de goalie van Lycurgus. 1-7 alweer tegen de nummer 3. De bloemen en de champagne werden gehaald en het wachten was op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. De afstraffing voor Lycurgus was nog niet ten einde want uiteindelijk bepaalt Shirley de eindstand op 1-8!

Kampioen !!!

8 wedstrijden 24 punten. 52 voor en 16 tegen. De nummer 2 volgt op maar liefst 8 verliespunten meer en de laatste 2 wedstrijden doen er voor HS'88 MO 19 niet meer toe. Topprestatie meiden, van harte gefeliciteerd !

We hopen na de winterstop op een nieuwe indeling met sterke tegenstanders.

MO19 legt stevige basis voor kampioenschap .

Zaterdag 19 november stond de lastige uitwedstrijd tegen NEC Delfzijl op het programma van de meiden. Bij winst hebben de meiden nog 2 punten nodig uit de 3 resterende wedstrijden om zich najaarskampioen te mogen noemen.
In een straffe wind begon de wedstrijd met een zeer compact spelende tegenstander. NEC was ook feller in de duels en HS'88 kwam niet in hun gebruikelijke spel. Een paar keer ging Shirley goed door, maar er kwam ge...en rendement uit haar acties.
Na 7 minuten kwam HS'88 op een 1-0 achterstand door slordig verdedigen. Zou dit de wake-up call zijn die nodig was om wakker te worden?
Gelukkig wel. HS'88 domineerde niet zoals gebruikelijk, maar de individuele kwaliteit van Deborah zorgde toch na 14 minuten voor de gelijkmaker. Verder was de eerste helft vooral erg rommelig en konden de meiden van HS'88 geen vuist maken. We konden dan ook blij zijn dat we met een 1-1 stand de pauze in konden.
In de pauze werden een aantal tekortkomingen benoemd door de coaches en na de rust kwam er een heel ander HS'88 het veld op. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat HS'88 voor de overwinning wilde gaan. Er werd veel beter gevoetbald en nu werden de duels wel gewonnen. Toen werd ook snel het verschil in kwaliteit zichtbaar. NEC Delfzijl werd ver teruggedrongen op de eigen helft en het wachten was op een doelpunt. Na 20 minuten in de tweede helft schiet Eline prachtig de 1-2 binnen. HS'88 verzuimt het snel af te maken en het duurde nog wel 10 minuten voor Deborah alleen op de keeper afkwam en zeer beheerst de 1-3 maakte. NEC Delfzijl capituleerde en het wachten was op de volgende goal die de overwinning zeker zou stellen. Die goal kwam er ook en opnieuw was het Deborah, die haar 3e treffer van de middag maakte. NEC Delfzijl deed ver in blessuretijd nog wat terug en zo werd de eindstand 2-4. Met deze overwinning hebben de meiden nog 2 punten nodig in de strijd om het kampioenschap. Aanstaande zaterdag kan het al zover zijn als de meiden hun uitwedstrijd tegen Zuidhorn winnen. De laatste 2 wedstrijden in deze reeks zijn dan al niet meer van belang.

Eerste return eindigt opnieuw in winst voor MO19

5 november moesten de meiden onder 19 aantreden tegen Zuidlaren. De uitwedstrijd wonnen de meiden moeiteloos met 0-12.
Silvan van der Tuuk moest wegens omstandigheden alleen als coach optreden en had Rene Rietema gestrikt als assistent scheidsrechter. Zou zijn plan vandaag goed uitpakken? Er moesten wat meiden in de 2e helft werken of hadden andere afspraken dus dit werd een beetje passen en meten.
De wedstrijd begon goed want ...Shirley maakte al vlot de 1-0. Trisha heeft de weg
naar de goal inmiddels goed gevonden en was weer goed trefzeker. De 2-0 en 3-0 kwamen van haar. Zuidlaren krijgt nog een vrije trap op een kansrijke positie. Marije wil geen muurtje ervoor, want dan ziet ze de bal niet. Nou deze bal zag ze wel, naar dan het doel in gaan 3-1. HS'88 is nauwelijks van slag en opnieuw scoort Trisha, 4-1. Josien vergroot de score naar 5-1. HS'88 krijgt ook nog een penalty en na uitvoerig beraad gaat Judith deze nemen en scoort de 6-1. Dit was de ruststand.
Na de pauze opent Lindsay de score voor de paarshemden en ramt de 7-1 in de touwen. Zuidlaren doet nog wat terug en schiet over de keepster de 7-2 binnen. Jaimy Huft zou vanmiddag de laatste voor HS'88 maken 8-2. Zuidlaren weet ook nog 1x het net te vinden en de eindstand werd uiteindelijk 8-3 in het voordeel van HS'88 en de koppositie werd verstevigd door dit resultaat. Volgende week komt Heiligerlee op bezoek en we zullen opnieuw alles moeten geven om koploper te blijven. NEC Delfzijl speelt dan tegen Lycurgus.

Ja, 0-12!

Eclatant heet zo' n overwinning en zo heeft HS'88 uit 5 wedstrijden 15 punten en een doelsaldo van 32 voor en 10 tegen.
Nu is het tijd voor de returns. Over 2 weken weer tegen de tegenstander van vandaag.
Vandaag was niet echt leerzaam tegen een zwakke tegenstander ZFC Zuidlaren, maar toch is het altijd lastig om een slechte tegenstander ook slecht te laten spelen en dat is wel redelijk gelukt. Het werd een waar doelpuntenfestijn op het prachtige sportpark te Zuidlaren.
In de 1e helft was het al 0-7 met doelpunten van 4x Trisha, Shirley, Josien en Sanne. In de 2e helft werd de score verder uitgebreid en met name Shirley had het vizier op scherp staan met 4 goals in de 2e helft. Lindsay scoorde ook nog in de 2e helft en maakt het dozijn compleet.

Zo zitten de heen wedstrijden erop
En staan de meiden van HS'88 fier aan kop
Ongeslagen en nog zonder puntverlies
Dat is toch fantasties?
Wie kan de meiden van HS stoppen
En hun met voetballen kloppen?

Wij weten het antwoord en als u het ook wilt weten moet u ons blijven volgen op facebook en op het voetbalveld.

HS88 MO19 toont veerkracht en kraakt Heiligerlee! (4-8) (Rust 1-1)

Er was al een hoop over deze te spelen wedstrijd gepraat op voorhand, dus de koppies stonden strak. Uit bij Heiligerlee, altijd lastig!
Dat laatste bleek wel, al deden we het onszelf grotendeels aan. Bang om in deze belangrijke wedstrijd fouten te maken, speelden een aantal met de handrem er nog op. Hierdoor bouwden we slordig op en passten te snel te diep. De passie was er al wel direct bij Heiligerlee, die steeds eerder bij de bal waren, er meer echt voor gingen. In de 33e minuut lukte het hun linksbuiten eenmaal om eerst Jaimy en toen ook nog Josien in de as uit te kappen, waarna ze feilloos uithaalde. Oei, dat was niet de bedoeling en niet ingecalculeerd. Daarom werd Daphne vanaf de aftrap ingespeeld om snel weer langszij te komen, wat ook gebeurde; Veerkracht was er. Een minuut later gevolgd door een net nietje van Trisha uit een scherpe voorzet en weer 2 minuten later dezelfde Trisha die een omhaaltje net niet kon inschieten. In de 42e minuut moest Eline noodgedwongen echt aan de handrem trekken en vloerde de sterk spelende en toen bijna doorkomende nr 15. Eline kreeg een tijdstraf van 10 minuten. Josien wat achteruit en doorrrrr. Maar dat ging een stuk minder makkelijk. De rust werd zonder verdere schade gehaald.
In de rust mocht ieder zichzelf de spiegel voorhouden en zich opladen om met meer passie de duels in te gaan en een betere 2e helft neer te zetten. Met een laatste jel; IK….PAK….JOU; TEAM zou het moeten gebeuren. We kwamen niet naar hier voor helemaal niks, het cadeau moest naar Hoogezand gebracht worden, de 3 punten.
Hun lange nr 14 werd beter en beter, en zigzagde geregeld richting onze 16 en dat resulteerde in meerdere gevaarlijke vrije trappen. In de 60e minuut scoorde ze zelf daaruit de 2-1, niet veel later gevolgd door een volgens-ieder-behalve-de-scheids-buitenspelgoal; 3-1 Dit ging helemaal fout. Er moest meer druk naar voren komen en daarom werd Simone achterin gezet, met Jonkie ervoor linkshalf, met opdracht naar binnen te snijden en waar mogelijk af te werken. Josien was t ook zat en voerde de druk op, wat resulteerde in een eigen bal op de lat. Shirley, de hele wedstrijd al strijdend op rechts en ballen voor de goal brengend, zag er nu eindelijk eentje beloond door Trisha in de 70e minuut; 3-2 2 minuten later een hele mooie combinatie tussen Josien, Lindsey en Jonkie, die de gelijkmaker scoorde. Weer 3 minuten later met nog een kwartier te spelen wederom Jonkie met een streep, we stonden voor; 3-4 4 minuten later was hun nr 14 net iets sterker dan Eline en kreeg de bal er 1 keertje nog langs en ze maakten het weer spannend.
Bij Heiligerlee had deze strijd veel kracht gekost, de grote meiden misten wat conditie, waardoor wij eindelijk onze snelheid meer konden benutten; 5 minuten voor tijd; Lindsey knalt uit een kaats van Trisha de 4-5 in, laatste minuut; Sanne loopt door op de glijdende keepster en krijgt de bal goed mee en rond koelbloedig af. Even nog leek de scheids deze goal af te keuren, maar hij ging schoorvoetend akkoord. Hij zag misschien ook wat slechter, nadat hem de bril van het hoofd werd geschopt. Maar gelukkig kon hij verder. En wij ook met 4-6. Want we zouden door en door tot het laatste fluitsignaal, dat hadden we afgesproken. De laatste minuut; veel balcontacten in hun 16 en Lindsey houd het hoofd koel en scoort. 4-7. En of het nog niet genoeg was weet Sanne met een fraaie lob over de keeper de pijn nog te vergroten.
Van 3-1 achter met 4-8 afsluiten, dan ben je strijders met mekaar, dan GA je duels in om ze te WINNEN, dan sta je bokje voor mekaar.
Wat een wedstrijd, met passie afgesloten!
Alstublieft trainers/ leiders voor u de 3 punten terug in Hoogezand.

Meiden O19 blijven winnen maar...

Afgelopen zaterdag 8 oktober kwamen de meiden van, het nog puntloze, Zuidhorn op bezoek. De meiden van HS'88 waren vast van plan ze ook na deze wedstrijd puntloos te laten en begonnen scherp aan het duel. Kans na kans werd gecreëerd maar daar moeten we veel meer mee doen. Zeker drie 100% kansen werden niet benut en dus waren het ook geen 100% kansen. Na een 20 minuten was het eindelijk raak. Een mooie steekpass van Trisha werd door Jaimy Huft... verzilverd en de verlossende 1-0 kwam op het denkbeeldige scorebord. Niet veel later verdedigen we ontzettend knullig uit en dit balverlies mondt uit in de gelijkmaken 1-1. De net in het veld gekomen Bo-Anne bewijst aan de trainers dat ze in de basis had moeten beginnen door direkt de 2-1 te maken. Trisha maakt er nog 3-1 van na een mooie pass van Marlous en dit was ook de ruststand. In de pauze werd benadrukt dat er gescoord moet worden als je wilt winnen. Er moet meer met enorme kansen worden gedaan, anders blijft de tegenstander er in geloven.
Na de rust opnieuw een sterk HS'88. Een pegel van Trisha belandt op de paal en we krijgen weer kansen, kansen, kansen. Zelfs voor een leeg doel wordt over de bal heen gemaaid. Wat moet er wel niet gebeuren als we wel willen scoren?
Lindsay schiet vanaf een meter of 20 de bal onhoudbaar voor de keepster binnen en maakt prachtig de 4-1. Geen vuiltje meer aan de donkere lucht? Jawel!
Een penalty tegen en die wordt fraai ingeschoten 4-2 . Alles nog mogelijk dus en er komen corners en kansen. Een van die kansen wordt nog benut door Sanne en zij bepaalt de eindstand op 5-2. Een duidelijke overwinning, echter het had veel meer kunnen en moeten zijn. Er is geen sprake van een stijgende lijn volgens de voorzitter want dit is een rechte lijn. Ik dacht dat ik de enige met dergelijke logica was??. Volgende week spelen we uit tegen Heiligerlee. Heiligerlee laat wisselende resultaten zien. We zullen zien wat het wordt op Super Saturday 15 oktober.

MO19 Nieuwe koploper !

Na een zeer droge septembermaand, begint oktober met veel regen, net als onze MO19 de tweede competitie wedstrijd gaat spelen tegen Lycurgus MO19. De wedstrijd staat vandaag onder de bezielende leiding van Silvan van der Tuuk. Als vlagger is Richard Huft bereid gevonden. Klasse mannen!
Op de avond voor de wedstrijd moeten een aantal van onze meiden helaas afzeggen. Wij kunnen dan gelukkig altijd een beroep doen op onze meiden, die bij de wedstrijdselectie van het eerste zitten en nog wel in de MO19 mogen. De bereidwilligheid bij zowel de meiden als de leiding is groot en dat is natuurlijk grote klasse.
Maar dan de wedstrijd zelf. Verslaggever is zelf niet aanwezig maar probeert uit de verhalen er wel een samenhangend verhaal van te maken.
HS'88 gaat erg goed uit de startblokken en al na 7 minuten is het 1-0 door Sanne na een voorzet van Shirley. Slechts 3 minuten later verdubbeld Shirley de score naar 2-0. Dan lijkt het kruit verschoten en komt Lycurgus uit de wurggreep van HS'88. Na 25 minuten spelen scoort Lycurgus de aansluitingstreffer 2-1 en nog 10 minuten zelfs de gelijkmaker. Mag natuurlijk niet gebeuren veel te nonchalant en te gemakkelijk weggegeven. Zo'n comfortabele voorsprong moet je consolideren. Werk aan de winkel in de pauze voor de technische staf.
Opnieuw een goed begin voor HS'88 door een goal van Trisha. 3-2 voorsprong en nu doorgaan meiden en de tegenstander de genadeklap toebrengen, duels winnen. Lycurgus toont opnieuw veerkracht en maakt weer de gelijkmaker. Het spel golft op en neer en de meiden van HS'88 laten zich ook niet zomaar even aan de kant zetten natuurlijk. We spelen tenslotte wel op de Kalkwijck en daar verliezen ze eigenlijk nooit. Zie je wel daar is de voorsprong alweer. Mooie goal Deborah 4-3 en een paar minuten weer Deborah 5-3. Is dit dan die genadeklap? Opnieuw 2 punten verschil, dit moet toch genoeg zijn? Maar we weten nog wat Lycurgus betekende "werkt met wolven" en als wolven hun tanden laten zien... dan wordt het 5-4 en is het opnieuw oppassen geblazen. Het is dan nog een dikke 10 minuten te spelen en alles is nog mogelijk. Een corner van Deborah komt mooi voor de goal en deze wordt door Shirley tot doelpunt gepromoveerd 6-4. Opnieuw is de marge 2 maar dat was vandaag al 3 x eerder zo en dat zei toen niets. Deze wolven laten zich niet makkelijk temmen. Marije voorkomt met knap uitkomen nog de 6-5 en de HS'88 meiden winnen uiteindelijk met 6-4 en zo staat HS'88 na 2 wedstrijden alweer op 6 punten en staat nu op de 1e plaats !
Volgende week alweer thuis, maar dan tegen Zuidhorn. Bent u ook weer van de partij ?

MO19 wint eerste competitiewedstrijd !

Op woensdagavond 28 september speelden de meiden O19 de inhaalwedstrijd tegen NEC Delfzijl. HS'88 kon nagenoeg beschikken over een volledige selectie en we zouden vanavond eindelijk zien hoe onze krachten zich in deze competitie zouden verhouden.
HS'88 begon redelijk afwachtend aan de wedstrijd, maar langzaam maar zeker werden de meiden sterker en de druk op de tegenstander nam toe. De beste kansen in de eerste helft waren dan ook voor H...S'88 maar een doelpunt bleef uit. Een waanzinnige pegel van Eline belandde nog op de lat, maar dichter bij een doelpunt kwamen we niet. De kansen van NEC Delfzijl waren op één hand te tellen, want ze kwamen slechts twee keer bij onze keepster Marije in de buurt. Ook NEC Delfzijl wist niet te scoren en zo was de ruststand 0-0.
Na de pauze werd NEC Delfzijl wat sterker en drong wat meer aan. HS'88 kwam minder aan voetballen toe en dit dwong de technische staf tot een aantal omzettingen. Na de omzettingen werd HS'88 opnieuw de bovenliggende ploeg en kwam er kans op kans. Zelfs voor een leeg doel wisten de meiden van HS'88 niet te scoren. De meiden deden zichzelf tekort, want een vijftal opgelegde kansen bleef onbenut. Zou dit dan zo'n echte 0-0 wedstrijd worden?
Nee ! In de voorlaatste minuut tikt Jaimy Huft de bal in de uiterste hoek en de bal rolt tergend langzaam binnen. 1-0 voor de meiden van HS'88. De goal werd luid bejubeld en niet veel later fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Remco de Haan voor het einde van de wedstrijd en hebben de meiden de eerste drie punten in de pocket. Zwaar bevochten, maar deze overwinningen smaken het best, volgens Jan Breeuwsma.
De meiden willen het talrijk aanwezige publiek bedanken voor hun support en hopen u ook terug te zien aanstaande zaterdag. Dan spelen de meiden thuis tegen Lycurgus MO19. De wedstrijd begint om 10.30 uur en de meiden hopen u dan allemaal weer te zien.

MO 19 bekert verder !

Ook de return tegen Achilles werd erg gemakkelijk gewonnen en gaat MO29 verder in de beker. Op het zonovergoten hoofdveld van HS'88 werd het maar liefst 9-2!
3x Jaimy Huft en 3x Shirley Kliphuis, Marlous van der Velde, Sanne Meerveld en Bo-Anne Vegter tekenden voor de doelpunten !
Klasse meiden, dit is een goede voorbereiding op de competitie die volgende week begint. De meiden spelen dan tegen NEC Delfzijl.

MO19 begint met een enorme overwinning !

Op het schitterende hoofdveld van Achilles moesten de meiden O19 aantreden tegen Achilles MO19 voor de beker. We waren benieuwd hoe we uit de zomerslaap waren gekomen en het antwoord daarop was: PRIMA!
De meiden combineerden er heerlijk op los en lieten de ene na de andere prachtige aanval zien. Na 15 minuten opent Sanne de score na een schitterende pass van Lindsay. Lindsay strooide met de mooie passes en Daphne maakt er 2 minuten later 0-2 van en nog 3 minuten later zelfs 0-3. Vanuit het niets valt de 1-3 binnen. De meiden waren nauwelijks van slag en Daphne bouw de score verder uit. Jaimy, Josien en Simone zorgen met prachtige goals voor de 1-7 ruststand!
Na de pauze was de eerste goal voor Achilles na een slap begin. Na 70 minuten zorgt Lindsay met een afstandsschot voor 2-8. Ook Marlous pakt nog even een goaltje mee 2-9 en Sanne sloot ook de score 2-10 eindstand.
Goeie uitslag en lekker gevoetbald. Volgende week de return op de Kalkwijck. Verder bekeren kan MO19 bijna niet ontgaan.