Zwaluwen Jeugd Beker O13 poulefase Groep 4 10

JO13-3 vecht zich na 2-0 achterstand terug naar gelijkspel in hun eerste Bekerwedstrijd
Zaterdag, 02 September
VV Annen JO13-3 tegen HS'88 JO13-3
Vandaag stond voor de JO13-3 de eerste (Beker)wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma.
Uit tegen VV Annen Jo13-2
Het was voor de meeste jongens hun eerste wedstrijd op een "groot" veld. En dat kon je met name tijdens de eerste 5 minuten goed terugzien.
De jongens moesten even wennen aan hun positie, en met name de grotere afstanden, en leken in het begin ook wat zenuwachtig. Maar de meesten herpakt en zich gelukkig snel.
En er werd in die fase redelijk gevoetbald, en we hebben een licht overwicht.
We komen na een kwartier, door een misverstand knullig 1-0 achter. (1-0, min.15)
De laatste man en keeper, hadden beiden een andere gedachte over een terugspeelbal. En die kwam uiteindelijk helaas als eigen goal op papier. (Kan gebeuren als je voor het eerst samenspeelt, dus we tillen er niet te zwaar aan), en gaan op dus jacht naar de gelijkmaker. We hebben daarna een lange periode van veldoverwicht, maar de kansen die we krijgen verdwijnen of over of naast de goal van BV Annen. Met nog ruim 10 minuten te gaan lijkt dit ook de ruststand te gaan worden, maar uit het niets krijgt Annen een vrije trap even buiten onze 16, die hoog word voorgegeven en als uit het boekje keurig bij de 2e paal wordt binnengelopen. (2-0 min.27)
Dit is tevens dus ook de russtand.
Tijdens de rust hebben we vooral benadrukt dat er nog niets verloren was. En dat als we iets beter met de geboden kansen om zouden springen, een punt zeker haalbaar moest zijn.
De tweede helft begin zoals de eerste was geëindigd, met 1 richtings verkeer naar de goal van VV Annen. Er volgen wederom een paar kansjes maar het inbreekt ons ook aan geluk. Er verdwijnen een aantal ballen net over of naast de goal, en een afstandsschot word knap door de keeper tot corner verwerkt.
Na 45 min voetbal volgen er nogmaals een paar wissels. En dan uit het niets gaat het opeens lopen... er komt meer voetbal in het team. Er wordt minder met de bal gelopen en de ruimtes worden sneller gezocht.(en gevonden)
Na een prima aanval over rechts heeft de keeper van Annen eindelijk het nakijken. (1-2 min.51).
Het moet gezegd Annen is in de gehele 2e helft 2x op onze speelhelft geweest dus het hele team knokt voor wat ze waard zijn.
En gelukkig valt dan ook even na de aansluitingstreffer de gelijkmaker binnen.
na een prima aanval over meerdere schijven.
(2-2 min.57).
We krijgen daarna nog een prima kans op de
2-3 Maar deze word knap door hun keeper gered.
Waardoor de eindstand van de allereerste wedstrijd van Jo13-3 in deze samenstelling
Als 2-2 de boeken in gaat.
Dus een zwaar bevochten gelijk spel, die door een flinke dosis inzet, wilskracht en doorzettingsvermogen van een ieder, tot stand is gekomen.
Nu op naar volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen ZNC JO13-3.