Mannen zaterdag, 4, 6e klasse T

6 mei 2017 14:00

Zaterdag 06-03-17
Vandaag stond voor het 4e de lastige uitwedstrijd tegen Nieuwolda 1 op het programma.
Het was vanmiddag weer heerlijk weer, en om.14.00 floot de scheidsrechter voor de aftrap. Al snel krijgen we een paar goede kansen en even later komen we zelfs op voorsprong door een mooie snelle counter.
Stefan geeft een mooie steekpass op Marco en die scoort de 0-1. We zijn tot op dat moment zelfs iets gevaarlijker dan Nieuwolda, en krijgen zelfs een paar kansjes op de 0-2.
Maar deze worden gemist en als Nieuwolda daarna er een tandje bijschakeld scoren ze vrij makkelijk de aansluitingstreffer. (1-1)
En worden wij daarna een lanfe periode zwaar onder druk gezet. En waar de 2-1 in eerste instantie nog wordt afgevlagt voor buitenspel, valt ie uiteindelijk vlak voor rust alsnog. En dat maakt dat we met een 2-1 stand de rust in gaan.
Na de rust en na de gebruikelijke wissels verandert er vrij weinig aan het wedstrijd beeld. Heel af en toe komen we eens aan een counter toe, en tijdens een van deze spaarzame uitbraken scoort Stefan de 2-2. Zouden we dan vanmiddag toch nog voor een stuntje kunnen zorgen?.
Nou die hoop verdween even later als sneeuw voor de vollop schijnende zon. Als Nieuwolde nemenlijk heel vlot daarna op 3-2, 4-2 komt en binnen het kwartier zelfs de 5-2 maakt.
Voor de statistieken maakt stefan daarna nog knap de 5-3. En mede doordat daarna 2 goals van ons (beide uiterst discutabel) voor buitenspel werden afgevlagd. En daarna Nieuwolda vlak voor tijd nog een penalty cadeau kreeg van de scheidsrechter van dienst eindigde de wedstrijd in 6-3.
En het moet gezegt: Piet Haan had hier zeker een groot aandeel in, door een aantal prima reddingen zorgde hij er mede voor dat de score niet veel hoger uitviel.