Zaterdag 01-04-17
Vandaag stond er weer eens een uitwedstrijd op het programma voor het 4e, en wel tegen het altijd lastige SGV 3.
Met name lastig omdat we bij SGV nooit weet of je nu met spelers van het derde te maken hebt of niet.
Op de een of andere manier hebben we nog nooit 2x achterelkaar (in een seizoen) tegen hetzelfde team gevoetbald.
Waar het de vorige keert thuis (3-1 overwinning), nog een mix was van SGV 1,2 & 3 hadden ze deze keer maar weer eens een blik vol jeugdspelers open getrokken als aanvulling op hun selectie.
En tijdens de warming-up werd ons al snel duidelijk dat alle registers vandaag weer open gingen om ons van een overwinning af te houden.
Het veld waarop gevoetbald diende te worden had namelijk meer weg van een schapenweide dan van een voetbalveld.
En ook de scheidsrechter van dienst, zou vandaag een duit in het zakje doen om de drie punten in Schildwolde te houden, want (hoorden we achteraf) deze maakte vandaag zijn "glorieuze" debuut als wedstrijdleider.
Om 14.20 floot hij de wedstrijd in gang, en toen bleek al heel snel dat dit strijdplan voor hun prima uitpakte. We werden aan alle kanten op snelheid geklopt en binnen het kwartier stonden we (na 2 snelle counters over rechts) met 2-0 achter en had iedereen Die Hs88 een warm hart toe draagt, al wel door dat het een hele zware middag zou worden. We kwamen totaal niet in de wedstrijd, voorin waren we de bal snel weer kwijt, en zoals gebruikelijk bij SGV, als we dan al eens in de aanval zijn, staat hun vlaggendrager langs de lijn steevast met zijn vaandel fier in top te wapperen voor buitenspel.
En als Stefan dan eens van eigen helft vertrekt, (en de grens dus onmogelijk voor buitenspel kan vlaggen) , en hij daarna een op een met hun keeper komt te staan, en deze beste man per ongeluk 1,5 meter buiten de 16 meter de bal met zijn handen van zijn schoen plukt, staat de scheidsrechter op 30 meter en strikt hun grensrechter waarschijnlijk toevallig net zijn veters ofzo, maar beide deden net alsof er niks is gebeurd. En claimden beide niks gezien te hebben.
Zo'n 5 minuten voor rust, en met inmiddels een verdubbeling van de stand (4-0).
Mogen wij dan toch eens een keer een corner nemen. Deze word in de 16 door onze volledig vrijstaande Duitser op doel gekopt, een prima kopbal, maar via een carambolage met keeper en lat valt de rebound voor de voeten van de prima meegelopen Gankema die hem bij de 2e paal binnenschuift. (4-1) Het is dan al inmiddels lichtjes beginnen te regenen, als de scheidsrechter fluit voor de rust, een voorbode voor de tweede helft......
In de rust, waarin voor het 4e weer de gebruikelijke wissels plaatsvonden waren we het erover eens dat we de tweede helft toch echt uit een ander vaatje moesten tappen, wilden we een monsterzege voor SGV voorkomen. De tweede helft ging het in (ieder geval ietsje) beter. We staan iets compacter en nemen minder risico. Het spel golft de eerste 20 minuten in de 2e helft op en neer, en na +- een kwartier maken we (wederom uit een corner) die Theo prima binnen kopt zelfs de 4-2
Even later volgt daarna de zoveelste absurde beslissing van de scheidsrechter deze middag. Theo krijgt weer eens een beste tik die niet wordt bestraft, spreek de scheidsrechter hier normaal op aan, en direct krijgt Jasper de gele kaart voorgehouden voor comnentaar op de leiding, dat hij daarna uiteindelijk alsnog dat commentaar op de leiding gaf, dat hij het spoor een beetje (lees compleet de weg kwijt) bijster was. Daar wilde de beste man niets van weten. Direct hierna scoorde SGV uit wederom een counter (5-2). Het regende de hele 2e helft al lichtjes maar na de 5-2 gingen de sluizen boven Schildwolde volledig open en spoelden we zo'n beetje van het veld af. Het bleef tot het einde onvriendelijk over en weer, maar gescoord werd er niet meer.
Gelukkig was er bij thuiskomt een warme, droge en super gezellige "Super Saturday" aan de gang in de kantine van Hs88 waar menig speler van het 4e, het verdriet redelijk makkelijk konden verwerken.

Nu weer vooruitkijken naar volgende week.