25 maart 2017 14:30

Zaterdag 25-03-17
Vandaag stond er voor het 4e de thuiswedstrijd tegen SJS 4 op het programma.
Het was heerlijk voetbalweer vanmiddag, en er was dus ook weer een grote opkomst.
We begonnen scherp aan de wedstrijd, zetten snel druk, wat ervoor zorgde dat elke 2e bal voor ons was, we kregen een aantal flinke kansen, maar wisten die niet te benutten. Daardoor duurde het nog tot de 30e minuut voordat we uiteindelijk de 1-0 scoren. Theo krijgt een prima voorzet van HendrikJan en werkt hem netjes binnen. (1-0). We verdubbelen 5 minuten later zelfs onze voorsprong.
Wanneer een hoge bal slecht verwerkt wordt door de SJS defensie en op de achterlijn door Theo wordt terug gekopt op Marco, die van dichtbij in het lege doel kopt (2-0)
Dit lijkt ook de russtand te worden, maar vlak voor rust is SJS enorm snel in de omschakeling waardoor er een 4 tegen 3 situatie onstaat en de spits van SJS bijna dwars door Remco heen dendert, maar dit mag door van de scheidsrechter, en van dichtbij knalt hij de aansluitingstreffertegen de touwen (2-1)
Direct hierna fluit de scheidsrechter voor de rust.
Tijdens de rust werden een vijftal wissels doorgevoerd. En met een kwintet aan frisse krachten beginnen we vol goede moed aan de tweede helft.
SJS begon, gesteund door de mentale boost, van de aansluitingstreffer zo vlak voor rust, furieus aan de 2e helft. Niet alleen met veel druk, maar ook met de nodige "irritante" overtredingen. Een schopje hier, een Duwtje daar, de hele trukendoos ging open om ons uit ons spel te halen. En het moet gezegt: dat lukte ze aardig.
Op de een of andere manier staan we in het begin, gewoon niet goed, en hebben de vele wissels toch hun uitwerking.
Want zo'n 10 minuten na rust, na wederom een snelle couter over de linker kant schuift SJS de 2-2 achter Remco. En tot overmaat van ramp, volgt op bijna identiekewijze binnen 5 minuten zelfs de 2-3.
Even later wil de scheidsrechter blijkbaar paal en perk stellen aan het aantal overtredingen, en zorgen dat de wedstrijd niet ontspoort.
Want na al een flink aantal waarschuwingen gegeven te hebben, geeft ie evenlater een speler van beide teams de rode kaart. Dit na een aantal overtredingen over en weerin een duel.
Maar dit was waarschijnlijk voor hem de spreekwoordelijke druppel.
We vervolgen de wedstrijd dus met 10 tegen 10 en krijgen nog een aantal kansjes.
Maar 5 minuten voor tijd na eens een snelle counter van onze kant maakt Stefan voor ons gelukig toch nog de 3-3.
Er was deze keer op veld 1 helaas geen doellijn technologie beschikbaar, maar waar SJS heftig protesteerde dat de bal niet helemaal over de lijn was, liet de scheidrechter geen twijfel, een geldige goal !.
En dit was tevens de "terechte" eindstand.
Mischien had SJS nog een rode kaart moeten hebben nadat in de laatste minuut hun laatste man de doorgebroken Stefan aan zijn arm naar de grond trok maar hoe dan ook de Eindstand bleef 3-3