HS'88 4

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse T

4 maart 2017 14:00

Op de eerste echte lentedag van het jaar stond voor het 4e de lastige uitwedstrijd tegen Damacota 4 op de kalender. Onder een prachtig voorjaars zonnetje begonnen we aan de warming-up.
Om 14.00 klonk het ons allen zo bekende fluitje. En was de wedstrijd door de scheidsrechter van dienst in gang gezet.
De eerste 10 minuten probeerde Damacota door hard en vurig spel, duidelijk te maken dat er hier vanmiddag totaal niets te halen viel.
Dat lukte hen vrij aardig, want het eerste half uur was nog niet voorbij, en de thuisploeg stond al met 2-0 voor. Mede door de zeer warrig fluitende scheidsrechter van vanmiddag, maar ook zeer zeker door ons eigen belabberde spel deze eerste helft.
Voorin werd er geen bal vastgehouden, en totaal geen druk op de bal gezet.
Hierdoor konden hun verdedigers naar harte lust inschuiven naar het middenveld, en de middenvelders konden op hun beurt weer mee in de aanval.
Onze middenvelders en verdedigers werden hierdoor compleet overlopen, en kwamen zelf niet meer aan opbouwen toe.
Hierdoor onstonden dan ook de eerste 2 goals.
De eerste ingeleid door een persoonlijke fout achterin, die door hun doorgeschoven middenvelder werd binnengewerkt en de tweede doordat er 3 man vrij door konden lopen en uiteindelijk een hoge bal net over Remco heen binnenviel.
Tijdens de rust werden er dus ook terecht harde woorden gesproken door onze (gelegenheids) leider en aanvoerder.
En een ieder die het betrof werd dan ook even goed de waarheid verteld, en duidelijk gemaakt dat we de tweede helft toch echt uit een ander vaatje moesten tappen om nog minimaal een punt te kunnen meenemen.
Na de gebruikelijke wissels, ging het de tweede helft gelijk een stuk beter, Doordat er voorin nu wel gelijk wat druk werd gezet kwam Damacota er daarna nauwlijks nog uit, en gingen ze de lange bal hanteren, waardoor wij vaak na een of twee passes de bal weer in ons bezit hadden.
We komen na een kwartier in de 2e helft terug in de wedstrijd doordat een afstandsschot van Erwin Timmerman door Stefan (Springend met zijn elleboog boven zijn hoofd) van richting wordt veranderd, en binnen valt. Iedereen aanwezig dacht gelijk aan een hansbal maar (gelukkig voor ons) niet de scheidrechter, en deze keurt de goal wonder boven wonder gewoon goed. 2-1
Even daarna volgde voor velen toch wel het hoogtepunt van de middag,
Tijdens de rust werd namelijk (zoals altijd de 2e helft) ook Jaap Noot binnen de lijnen gebracht en dat heeft de rechtsvoor van Damacota geweten ook, De inmiddels 75 jarige Jaap speelde een top wedstrijd, stond tactisch sterk, veroverde ballen, maar een kwartier voor tijd gaf hij de aanvaller van Damacota een echte onvervalste "Panna" !!!.
Real heeft Ronaldo,
Feyenoord heeft Elia
& Heerenveen heeft Sam Larson,
allen deden ze hetzelfde de afgelopen weken ......
maar het 4e heeft nu dus Tikki Takka Japie (zoals nu zijn bijnaam luid) die dit ilustere rijtje namen dus probleemloos aanvuld.
We kregen na dit hoogte punt zelfs nog 2 of 3 goede kansen op de overwinning. Maar die werden niet benut en zoals een aloude voetbalwet dan verhaald "valt ie aan de andere kant".
10 minuten voor tijd volgt er nog een gevaarlijke uitbraak en maakt Damacota de 3-1.