het 4e sluit de eerste seizoenshelft positief af met een mooie overwinning

10 december 2016 14:00

Zaterdag 10-12-16
Vandaag stond voor het 4e de laatste wedstrijd voor de winterstop
op het programma, uit tegen Damacota 3.
We vertrokken om 13.00 richting Nieuwe Pekela waar de wedstrijd om 14.00 ingepland stond vanmiddag.
Daar aangekomen bleek dat de kleedkamers in Nieuwe Pekela wat aan de kleine kant waren, of ze waren niet berekend op een enorme selectie van 17 man. Hoe dan ook het was aardig krapjes.
Omdat onze leider Bert Kamerling nog steeds geblesseerd is, had hij aan uw Reporter gevraagd om voor deze wedstrijd even in te vallen, en de opstelling te maken.
Nadat de "basis elf" bekend waren gemaakt, en we hadden afgesproken om met niets minder dan 3 punten genoegen te nemen vanmiddag,
begonnen we aan de warming-up.
Om twee uur floot de scheidsrechter voor de aftrap.
De eerste paar minuten ging het gelijk op, en was het vooral het gebruikelijke aftasten van de tegenstander, na ruim 10 minuten komt de bal bij Stefan voor de voeten die de keeper het bos in stuurde en de 0-1 liet aantekenen. een mooie vroege voorspong dus.
We kregen daarna een aantal prima kansen op de 0-2 maar zowel Stefan, als Edwin Solissa wisten de kansen niet tot doelpunten te promoveren.
Even daarna komt Damacota na een snelle couter op 1-1. En vanaf dat moment krijgen zij een paar flinke mogelijkheden achter elkaar, maar telkens is het Rick die met een prima reddingen erger voorkomt.
Op het juiste moment blaast de scheidrechter af en gaan we rusten met een 1-1 stand.
Tijdens de rust worden er zoals al gezegd dus 6 wissels toegepast en beginnen we met een half dozijn frisse spelers aan de tweede helft.
Dat was gelijk te merken, we voetbalden een stuk makkelijker en konden zelf weer kansen creëren.
De eerste paar gingen of net naast, of de keeper lag in de weg. maar even later komen we op 1-2 door Rene Rietema, die een prima aanval afrond.
Daarna proberen we om snel de verlossende 1-3 te maken, maar dat blijkt nog aardig lastig. Uiteindelijk is het Stefan die vanaf een meter of 20 met een bekeken schot het net laat bollen. en eindelijk de bevrijdende 1-3 laat aantekenen.
En als daarna ook Theo nog een duit in het zakje doet, door een mooie aanval helemaal vrij bij de tweede paal binnen te koppen ener 1-4 van maakt is het verzet van Damacota definitief gebroken.
Even later maakt hij ook de 1-5 maar die werd door de inval grensrechter, Edwin Solissa afgekeurd voor buitenspel.
Dus de eindstand bleef 1-4.
Eindelijk dus weer eens de volle 3 punten mee in de tas richting Hoogezand, en het 4e gaat dus met een mooie overwinning de winterstop in.