Helaas een kansloze nederlaag voor het 4e

3 december 2016 14:30

Zaterdag 03-12-16
Vandaag stond voor het 4e de tegen Selligen 2 op het programma.
Het was vandaag prachtig voetbalweer met een bescheiden zonnetje en een graad of 7.
De wedstrijd begon om 14.30, en Sellingen neemt vanaf de aftrap direct het initiatief.
Ons middenveld kan hun snelle lopende jongens niet afstoppen en keer op keer doemen ze op voor onze radeloze verdedigers, en het is aan Rick Jungman en een aantal knappe reddingen te danken dat we de eerste 10 minuten zonder kleerscheuren doorkomen, en het dan nog steeds 0-0 is.
Dat Sellingen daarna op 0-1 komt is puur de schuld van uw reporter....
een totale "ziekenhuis" bal terug op de keeper bleek een prachtige assist voor de snelle spits van Sellingen die de 0-1 liet aantekenen.
(Langs deze weg nogmaals sorry jongens)
Gelukkig was het vrij vroeg in de wedstrijd waardoor we konden proberen wat terug te doen. Alleen bleek dat al snel een Utopie.
We konden de bal niet in de ploeg houden en hadden steeds enorm snel veelal onnodig balverlies. duels werden halfzacht ingegaan, en veel verder dan een schot voorlangs kwamen we de eerste 35 minuten niet.
Sellingen daarintegen kreeg kans op kans om de score op te voeren maar wist van de 7 a 8 opgelegde kansen er nog maar "slechts" 2 te benutten. Dit lag puur en alleen, aan een uitstekend keepende Rick, die zich met meerdere prima reddingen maximaal kon onderscheiden.
Na een aantal overtredingen over en weer geeft de scheidsrechter aan dat het ff een tandje rustiger moet, en hij bij de eerst volgende overtreding geel zal geven.... laat dit nu net een op zich keurige schouderduw van Marco zijn ... de speler van Sellingen laat zich vallen alsof ie een doodschop krijgt en mede door dit toneelspel en de eerder genoemde optelsom kon Marco 2 minuten eerder dan gepland aan de thee. en zoeken wij hem even later in de kleedkamer op met een 0-3 achterstand.
Aardig aangeslagen, want na dit fouten festival hadden we goed de smoor in ...
Conclusie: het liep voor geen meter en dat moet in de 2e helft absoluut beter.
Volgens de analiticie langs de zijlijn was dit wel een redelijk commentaar.....
Na de gebruikelijke wissels en de benodigde peptalks immers: (alleen Rick haalde de eerste helft zijn niveau) gaan we met hernieuwde strijdlust de 2e helft in.
Daar blijkt dat we met iets verdedigende stellingen best wel wat potten kunnen breken... want nadat we na een minuut of 8 weer op volledige oorlogssterkte zijn volgt uit een snel uitgespeelde counter de 1-3, wie anders dan Marco scoort.
Alleen geven we daarna toch weer de 1-4 weg.
Na wederom goed doorgaan van Marco tegen 2 verdedigers wurmt ie zich erlangs en schuift de 2-4 onder de keeper door in de goal.
Even daarna volgen nog wat kansjes op de
3-4 maar die goal volgt pas nadat Sellingen eerst alweer op 2-5 was gekomen. na een corner wordt de bal niet goed weggewerkt en kan wouter van dichtbij de 3-5 maken.
We proberen dan nog wat te forceren maar in onze jacht op de aansluitingstreffer maakt Sellingen helaas ook nog de 3-6.
Daarna fluit de scheids voor de laatste keer deze middag.