Het 4e verliest ietwat geflatteerd van S.C. Scheemda (5-2)

Vandaag stond voor het 4e de uitwedstrijd tegen S.C. Scheemda op de kalender.
We vertrokken om half twee en reden om even voor twee de parkeerplaats van Sportpark D'oosterd in Scheemda op.
Nadat gelegenheids leider Erik Noot eerst het gezamelijke cadeautje van de complete selectie voor de nieuwbakken pappa, Raymond van Biesum had overhandigd.

En zijn opstelling bekend had gemaakt, begonnen we met de warming-up. Ook in Scheemda hield de tempratuur namenlijk vanmiddag nog wel aardig wat te wensen over. Maar het was droog en dus prima voetbalweer.
Al snel bleek dat we vandaag een paar belangrijke spelers misten wat ten koste ging van de balans in ons team. gelukkig hadden we 2 versterkingen mee in de vorm van Michel Stiekema en Bo Jansen die beiden het niveau nog een beetje op krikten maar dat mocht helaas niet baten. Na een paar minuten bleek verder dat het samenvoegen van het 2e en het 3e Team, Scheemda wel een aardige kwaliteits impuls had gegeven. met een aantal snelle aanvallers, die binnen 15 minuten 2x vrij door konden lopen langs de linkerkant en waardoor we dus na 15 minuten alweer met 2-0 achterstonden. op deze koude middag.

mede doordat Bo door zijn snelheid, bijna eigenhandig de hele achterhoede van Scheemda ontregelde kregen we wel een aantal kansen maar die werden niet benut. en toen even later rechter vleugel aanvaller van Scheemda nogmaals vrij mocht doorlopen stond er na ruim een half uur al 3-0  op het score bord.
Vlak voor rust na een prima aanval van onze kant weten we de stand iets draagelijker te maken en na een mooie passeer actie geeft Bo de bal precies op maat aan Stefan die de 3-1 produceerd. Dit is tevens ook de russtand.
Na de gebruikelijke wissels in de rust, beginnen we de tweede helft iets beter, en na weer een snelle counter waar wederom Bo aan de basis stond geeft hij voor en is het Stefan die in 1e instantie mist maar van de doelman nog een kans krijgt en dus met zijn tweede poging wel de doelman verschalkt. 3-2
We proberen dan door te drukken maar de grote kans op 3-3 wordt (onterecht) afgevlagd voor buiten spel. en als dan evenlater met nog zo'n 20 minuten te gaan, de beste man aan onze kant, Bo, helaas met een (naar het zich laat aanzien redelijk zware) kuitblessure het veld moet verlaten. Komt Scheemda snel daarna op 4-2, door een bal die eerst nog knap door Erik wordt gekeerd maar die in de tweede poging wordt binnen gewerkt. en vanaf dat moment konden wij geen vuist meer maken en was de in blessuretijd gegeven penalty, Na een overtreding van Gankema, voor Scheemda alvast een vervroegd Sinterklaas cadeautje.
5-2 direct hierna gaf de scheidsrechter, die de tweede helft wat warrig floot te kennen dat de wedstrijd erop zat en was deze ietwat geflatteerde 5-2 nederlaag een feit.
Gelukkig was het nadien nog lang gezellig in de kantine tijdens de wekelijkse derde helft.