Mannen zaterdag, 4, 6e klasse T

1 oktober 2016 14:30

Zaterdag 01-10-16
Vandaag stond voor het 4e de lastige uitwedstrijd tegen SJS op het programma.
Een wedstrijd waar de uitspraak "voetbal is oorlog" zeker op losgelaten kon worden.
Michels "de Generaal" bedoelde hier destijds mee dat een harde, agressieve speelstijl noodzakelijk én aanvaardbaar is als je hoe dan ook wilt winnen, en dat gele en eventueel ook rode kaarten hierbij zeker zijn inbegrepen".

Op voorhand waren wij namenlijk niet van plan om ons, na de nederlaag van vorige week, nu zonder slag of stoot over te geven.
Het was dit weekend wel weer eens tijd voor 3 punten. En met die instelling, begonnen we vol goede moed aan de eerste helft.
Na zo'n dikke 10 minuten met wat kansen over en weer kreeg SJS na balverlies van onze kant de bal in de schoot geworpen, en glipte hun behendige aanvaller langs de middenvelders en onze voorstopper, het enige wat Bert als laatste man kon doen, was een sliding inzetten om hem te stoppen, omdat hij anders 1 op 1 met onze keeper zou komen te staan. De scheidrechter oordeelde echter dat hij net te laat was, en gaf een penalty aan SJS. Deze werd (helaas voor ons) benut. En binnen het kwartier stonden we dus ongelukkig met 1-0 achter.
Het enige wat wij konden doen was het gevecht met SJS aan gaan, en proberen ons terug in de wedstrijd te knokken, Duels te winnen en ons niet de kaas van het brood te laten eten.
Dat lukte half, want we bleven prima voetballen en creërden ook wel wat kansen, maar konden in de eerste helft niet echt een vuist meer maken tegen de behendige snelle aanvallers en de goed inlopende middenvelders van SJS .
Daardoor gingen we uiteindelijk rusten met een 1-0 achterstand,

In de rust waarin de gebruikelijke wissels weer plaatsvonden, wordt na overleg in de groep besloten om de tweede helft met 4-4-2 te gaan spelen ipv 4-3-3, om toch wat meer overwicht op het middenveld te creëren.
Dat bleek een prima zet. Want uiteindelijk wonnen we hiermee de slag om het middenveld. En konden met name Theo en Rene vrijuit voetballen en de lijnen en aanvallen opzetten. Hierdoor kregen we daarna een paar prima kansen, waar we er minimaal (zeker 1) van hadden moeten maken. Maar deze dot van een kans werd op wonderlijke wijze gemist. Velen hadden een Dejavu (was er vorige week niet ook al zoiets gebeurd?).
Daarna kregen we nog wat kansen, een schot voorlangs, een prima redding van hun keeper, en een prima kopbal net naast. Met een bebloed gezicht als gevolg.
Maar het lukte ons ondanks het veldoverwicht niet om gelijk te maken. En ondertussen vocht SJS zich iets te letterlijk terug in de wedstrijd. En 1 minuut, 1 reactie en 2 rode kaarten later, stonden we met 20 man op het veld.
Ook in deze nieuwe 10 tegen 10 situatie weten wij wederom de laatste 10 minuten een veldoverwicht te creëren. Maar de enige echte kans die eruit voortvloeit gaat jammergenoeg voorlangs.

Dus zeker op basis van de tweede helft van deze veldslag was een punt zeer zeker verdiend geweest.
Nu dan maar alles op alles zetten om volgende week weer de 3 punten in eigen huis te houden, tegen Wagenborgerboys.