Zaterdag 24-09-16
Voor de mannen van het 4e stond vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen Damacota 4 op het programma.
Het was wederom een prachtige voetbalmiddag.
En met een hoop nieuwe gezichten begonnen we aan de 2e thuiswedstrijd van dit seizoen. Allereerst ook langs deze weg een woord van welkom voor de versterkingen van dit seizoen: Lars, Raymond, Graig, Richard, Roy en Jasper.
In het begin ging de wedstrijd redelijk gelijk op en was goed te merken dat het wederom erg warm was. Uiteindelijk is het Marco die als eerste het net weet te vinden door met het hoofd een mooie voorzet van Lars tot doelpunt te promoveren. 1-0.
Daarna is het Damacota die wat extra gas begint te geven en veel kansen krijgt maar door prima keeperswerk weet Bertjan een aantal goede kansen onschadelijk te maken en hij weet hierdoor de gelijkmaker te voorkomen.
Onze middenvelders staan veel "te hoog" waardoor na het zoveelste balverlies, een listige bal de snelle voorhoede spelers van Damacota de kans geeft de verdediging in verlegenheid te brengen en Bertjan te passeren. Een voorzet van rechts wordt door de te vrij gelaten spits van Damacota bij de tweede paal makkelijk binnen gekopt. 1-1
Vlak daarna raakt onze keeper Bertjan geblesseerd enkel doordat hij hard in de grond trapt. Hij speelde op karakter door tot de rust maar kan niet voorkomen dat na een tweede snelle uitbraak over rechts waarbij de verdediging wederom op snelheid werd geklopt, Damacota op voorsprong komt door een venijnig schot in de korte hoek. 1-2. Daarna volgden nog een drietal prima reddingen waarbij hij een grotere achterstand bij rust weet te voorkomen.
Tien minuten voor rust valt Lars helaas uit met een blessure.
Maar de rust wordt bereikt met een 1-2. stand.
Tijdens de rust blijkt dat ook Bertjan niet verder kan en te veel last heeft van zijn enkel. Daardoor gaat Marco de 2e helft keepen, en moeten we als team veel dingen omzetten, waardoor weinig mensen nog op hun eigen vertrouwde positie staan.
Na de rust blijkt al snel dat dit voor de meesten vrij onwennig is, en doordat veel van onze mensen hun directe tegenstander nog aan het zoeken waren, maakte Damacota hier slim gebruik van, en kreeg het kort na rust kans op kans om de score verder uit te breiden. Toch hadden wij na zo'n 10 minuten in de tweede helft, de grootste kans om toch weer op gelijke hoogte te komen.
Ondergetekende schiet hard vanaf rechts op doel, het schot wordt in eerste instantie door de keeper van Damacota ternauwernood gepareerd, maar had daarna door de overigens goed meegelopen Michel in het lege doel moeten belanden, iedereen ging ervan uit dat hij zou scoren, maar hij schoof de bal net langs de verkeerde kant van de paal. "Hij moest ook in "a split seccond" reageren aldus Jaap Noot achteraf met grote glimlach. Toen direct daarna Damacota wel scoorde uit een snelle counter. Was de wedstrijd gespeeld. En konden we eigenlijk niet veel meer doen dan tegenhouden. We hadden nog wat spaarzame uitbraken, maar konden geen vuist meer maken. het leek of de eindstand al was bepaald, maar 5 minuten voor tijd is Damacota nogmaals succesvol vanuit de omschakeling maken ze nog de 1-4.