Damacota 3

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse T

10 september 2016 14:30

Op een prachtige (na)zomerse dag is het na dik 2 maanden eindelijk weer zover,
de selectie van het 4e mag aantreden voor hun eerste wedstrijd van het Seizoen 2016/2017,  thuis tegen het derde team van vv Damacota uit  Nieuwe Pekela.
In de brandende zon floot de scheidsrechter om 14.30 voor de aftrap,
en was een ding al wel snel heel duidelijk,
het zou voor iedereen een hete middag worden.

Na een aftasten de beginfase met wat kansen over en weer voor beide partijen, bleef verder spektakel de eerste 25 minuten uit. En na de ingelaste drinkpauze leek het erop dat beide partijen ook met deze stand zouden gaan rusten. Niets was echter minder waar, want het was Marco die uiteindelijk als eerste het net wist te vinden,
en vlak voor rust de 1-0 binnenschoot.

Tijdens de rust en de voor het 4e o zo gebruikelijke en noodzakelijke wissels, begonnen we gretig aan de 2e helft.
Dat resulteerde al binnen een minuut of twee in een verdubbeling van de stand.
Stefan tekende voor de 2-0. Damacota was door de snelle 2e goal even het spoor bijster. Ze begonnen wat op elkaar te mopperen en daardoor waren er een paar momenten van onachtzaamheid in hun verdediging, waarvan eerst wederom Marco: 3-0
en daarna Stefan: 4-0 dankbaar gebruik maakten.
Ook in de tweede helft was er nog een drinkpauze en daarna ging het 4e op dezelfde voet verder.
Damacota had inmiddels alle geloof op een goed resultaat laten varen.
En door een (moet gezegd) vrij makkelijk gegeven penalty weet Rene R de stand op te schroeven naar 5-0.
Het slotakkoord is echter nog een keer voor Marco die met zijn derde van de middag de
eindstand op 6-0 brengt.
Door deze prima uitslag staat het 4e na de eerste speelronde bovenaan.