Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 18

27 februari 2016 14:30

Dit weekend stond voor het 4e de (wederom zware) thuiswedstrijd tegen Omlandia 5 op het programma. Na vorige week de koploper, kwam nu dus de nummer 2 op bezoek.
Wegens personele problemen werden we bijgestaan door Bert Willemsen, Jandirk Albers en Bernd Zinger.
Het was een prachtige voetbalmiddag, met een lekker zonnetje en de wedstrijd begon om 14.30 op het kunstgrasveld.
In de openingsfase van de wedstrijd was het direct het 4e wat het initiatief nam, en na een paar spelden prikjes van onze kant weet Marco zich na zo'n 10 minuten te ontdoen van zijn directe tegenstander en scoort met een geplaatste bal de 1-0.
We blijven doorgaan en zetten goed druk.
Wat resulteerde in een aantal prima kansen op 2-0. Maar deze worden dus jammergenoeg niet benut. Na ongeveer een halfuur komt Omlandia eruit met een snelle counter, en uit de overtal situatie die onstaat maken ze de 1-1.
En nog geen vijf minuten later valt de 1-2.
De spits van omlandia raakt de bal volledig verkeerd. Maar hij rold tergend langzaam om zowel de keeper als de inglijdende Erik Noot heen de goal in.
We zetten daarna alles op alles om met deze stand de rust te halen, en dat lukte uiteindelijk dan ook.
Tijdens de rust waren er uiteraard de gebruikelijke wissels. En met hernieuwde moed, en 3 verse krachten, begonnen we aan de 2e helft.
Deze begon wat rustig met wat kleine kansjes over en weer, zonder dat beide partijen echt gevaarlijk konden worden.
Maar uiteindelijk was het toch Omlandia
Die als 1e na rust wist te scoren. Door een  penalty te benutten. 1-3.
Wij schakelden daarna nog een tandje bij wat eigenlijk gelijk resulteerde in een paar mooie kansen. Alleen werden die, door o.a. ondergetekende (die lekker onhandig zijn knie ophaalde op het kunstgras) wederom niet benut.
Omlandia scoorde nogmaals (1-4) terwijl onze keeper geblesseerd op de grond lag, en in plaats van de bal sportief buiten de lijnen te spelen,wat ook een optie was gewees, gingen ze dus gewoon door. Daardoor werd de sfeer gelijk een stuk grimmiger
Omlandia dacht toen dat de buit wel binnen was en ging een beetje op de verdediging leunen. Dat was niet slim want binnen vijf minuten maakte stefan de 2-4 en vervolgens de 3-4. (2x een geplaatst schot van afstand, nadat de bal 2x werd ingebracht in de 16 en niet goed werd weggewerkt door de verdediging van Omlandia). Met nog zo'n kwartier te gaan was alles dus weer mogelijk. Uiteindelijk scoren we zelfs de gelijkmaker. Een bal van de zijkant wordt door Marco binnen geschoten. Maar volledig onterecht afgekeurd wegens buiten spel.
Wij jagen de laatste 10 minuten vol op de gelijkmaker. Maar uiteindelijk is het Omlandia die uit een snelle uitbraak de 3-5 scoort. En daarmee de wedstrijd beslist, en de tch ietwat geflatteerde eindstand op de borden zet.
Al met al een prima wedstrijd van onze kant waarin het helaas wat aan geluk ontbrak. Want een gelijkspel was zeker verdient geweest.
Langs deze weg, de hulptroepen bedankt voor jullie inzet en bijdrage
Volgende week zijn we vrij en daarna volgt de thuiswedstrijd tegen Meedhuizen 2
Als we zo spelen als de 1e drie wedstrijden na de winterstop, moeten we100% zeker voor de 3 punten kunnen gaan.