HS'88 4

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 18

17 oktober 2015 14:30

Vandaag stond voor het 4e de uitwedstrijd tegen Meedhuizen op het programma.
Na het prima resultaat van vorige week, 6-1 winst op de koploper, was iedereen van mening dat we op die voet verder wilden gaan.
We vertrokken om 13.30, in opper beste stemming. En niet veel later arriveerden we op sportpark Meedhuizen.
Na de opstelling en de tactische bespreking van Bert, die net als Bertjan en Edwin B, maar een helft zal spelen.
(Zij zullen de 2e helft worden vervangen door Spekkie, Fre en Michel, en ook Rene B zal wisselen met jaap).
Begint iedereen vol goede moed aan de warming-up.
De scheidsrechter kwam aangelopen en vond het tijd worden om te beginnen.
Tot zover het plan vooraf. Want vanaf dat moment veranderde alles.
De scheidsrechter vroeg aan Rene R, welke kant we op wilden spelen, want, werd er gezegt: Wij trappen altijd de 1e helft af ???.
De Toon was toen al gezet bleek later.
De wedstrijd begon, en de eerste 20 minuten waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd.
Maar al snel bleek dat we niet op de arbitrage hoefden te rekenen deze middag.
De maagdelijke dame die zo vriendelijk was om aan hun kant de vlag te hanteren. Deed dit ogenschijnlijk dus voor de 1e keer. En haar besluit om bij elke diepe bal de vlag omhoog te houden werd door onze voorhoede morrend geaccepteerd.
Toen er even later 3x oprij werd gevlagd voor buitenspel van Erwin, die in alle drie de gevallen vanaf eigen helft vertrok, en de scheidsrechter dit kwakkeloos overnam, Vloog al snel de krachtterm "ga jij lekker een cursus vlaggen volgen" over het veld. (Noem verder geen naam, keeper).
En toen even later, ook nog eens kleine overtredingen, die op ons werden gemaakt, door de scheidsrechter stevast de andere kant op werden toegekend, nam het gemor steeds meer toe.
Uit een counter scoorde Meedhuizen de 0-1 en 10 minuten later de 0-2.
En op dat moment waren bij ons het voetbal en de focus, even ver te zoeken.
We waren er meer mee bezig om te zorgen dat onze eigen teamgenoot (Noem hem maar even "Mad Max") niet met rood naar de kant moest, door hem tot kalmte te manen, dan dat we aan voetballen toe kwamen.
Maar gelukkig maakte Erwin Timmerman, met een prachtige, geplaatste kopbal, (mooie assist ook van Hendrik-Jan) er vlak voor rust 2-1 van.
En gloorde er toch nog weer een sprankje hoop.
Tijdens de thee werden de wissels doorgevoerd. Alleen werd besloten dat Edwin B nog zo'n 20 minuten door zou voetballen, (aangezien een rode kaart voor "Max" nog altijd zeer nadrukkelijk in de lucht hing), en Rene B al in de eerste helft het veld had verlaten voor Fre.
Dan zou Michel (op de brommer) het laatste half uurtje vol maken. en de tegenstander met zijn loop vermogen gaan verassen.
En werd algemeen opgemerkt dat we hier zeker niet hoefden te verliezen vanmiddag.
En zo begonnen we aan de 2e helft.
De eerste 20 minuten van de 2e helft waren we vervolgens zeker niet de mindere, en kregen we zeker een paar mooie kansen op de 2-2.
Maar al snel vervielen de Scheidsrechter, de Maagdelijke grensrechtster en onze eigen "Max" weer in hun oude rol.
Na zo'n 25 minuten roept Bertjan dat Edwin B nu toch echt weg moet, en wordt hij gewisseld voor Michel.
Wat er daarna is gebeurd heb ik alleen van horen zeggen meegekregen. Want ik sta nog geen minuut  onder de  douche, als de deur van de kleedkamer open gaat. En de kou tot de douche doordringt, eerst denk ik nog dat een lokale schone mijn rug komt schrobben, maar al snel hoor ik het gemopper van mijn team-genoten.
En terwijl ik me omkleed en vraag of "Max" de scheidsrechter soms was aangevlogen, bleek dat gelukkig niet zo te zijn.
Het vele gepraat in het veld, van beide kanten, (ook de spelers van Meedhuizen ergerden zich aan hun eigen scheidsrechter) en een venijnige opmerking van "Max" bleken ten grondslag te liggen, aan het feit dat de scheidsrechter zijn biezen pakte en richting kleedkamer vertrok.
Nadat Rene R als aanvoerder nog een gesprekje met hem had gehad, bleek dat hij "gewoon" een eindstand van 2-1 had ingevuld op het wedstrijdformulier. En de wedstrijd was niet gestaakt, maar voortijdig beëindigd.
(wat het verschil precies is ......) het schijnt in ieder geval een hoop rompslomp te besparen.
Maar met de opmerkingen: "Waarom staat Michel alias "Mr Tempo-Team, na 4 minuten spelen als 1e onder de douche"  (Noem verder geen naam, WK) en:
"die maagdelijke dame met vlag heeft ons allemaal mooi genaaid". (Noem verder geen naam, 73 jarige Nestor) was de humor snel weer terug in de kleedkamer,

Maar toch verlaat ik nog redelijk teleurgesteld de kleedkamer.
In de auto op de terugweg komen Bertjan en ik tot de gezamenlijke conclusie, dat we vandaag niet van de tegenstander hebben verloren, omdat ze zo enorm goed waren. maar van (een klein beetje) de arbitrage,
maar toch vooral van ons zelf !!!!!.
We lopen hier praktisch bij elke uitwedstrijd wel tegen aan, (dat we de arbitrage niet echt mee hebben).
Maar dat hoort er nu eenmaal bij, we spelen geen Champions Legue.
We mogen blij zijn dat er uberhaupt scheidrechters zijn die ons willen fluiten, anders konden we sowieso geen wedstrijden spelen.
En toch elke week weer ligt het gemopper, onderling, (van veelal) dezelfde personen, ten grondslag aan een (veelal onnodige) verliespartij.
Laten we daarom vooral de hand in eigen boezem steken en dit proberen in de toekomst achterwege te laten.
We hebben nu 2 weken om dit te verwerken, en ervoor te zorgen dat we daarna weer positief voor de dag komen, thuis tegen Westerlee 3
Met de opmerking dat de training ook de komende 2 week gewoon op woensdag avond plaatsvindt, en voor iedereen van het 4e gratis toegankelijk is, sluit ik af.