Een klinkende derde overwinning op rij voor het 4e

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 18

14 mei 2016 14:00

Zaterdag 14 mei stond voor het 4e de uitwedstrijd tegen SGV 2 op het programma.
SGV is al een aantal keren een redelijk stugge tegenstander gebleken.
Uw verslaggever was de eerste helft afwezig vanwege coachende verplichtingen richting E6. Maar ik kwam net voor de rust aan in Schildwolde waar het 4e zojuist de eerste helft had beëindigd en bij binnenkomst in de kleedkamer kreeg ik te horen dat na een prima vrije trap van Stefan van der Molen. de ruststand 0-1 was. Maar ook dat Rudy aardig zijn best had gedaan op de goal met een paar prima reddingen.
En (en dat was beduidend minder) dat Bastiaan een flinke knie blessure had opgelopen en dus het tweede bedrijf vanaf de zijlijn zou moeten toekijken. (Het bleek na zijn doktersbezoek na afloop, dat het zijn Meniscus was, die hem parten speelde, En dit word de aanstaande week verder onderzocht)
Desondanks begonnen we vol goede moed aan de tweede helft.
De intenties van SGV werden direct duidelijk: zo snel mogelijk de gelijkmaker proberen te maken. en dan vol voor de overwinning te gaan.
De eerste tien minuten was het SGV die goed druk zette, wat ook resulteerde in een aantal kansen maar behalve dat SGV het vizier niet op scherp had staan, stonden onze verdedigers ook prima hun mannetje en had ook Rudy wederom een paar prima reddingen.
Nadat de storm een beetje was gaan liggen namen wij al snel het initiatief weer over. Er volgden een paar mooie aanvallen waarvan een vrije trap van Stefan (na een hands bal van een van hun verdedigers) nog het meest gevaarlijk was. Hij werd door Stefan vakkundig om de muur heen gekruld, maar belande uiteindelijk op de paal. En ook de rebound die daarop volgde was helaas niet aan ons besteed.
Maar even later was het gelukkig wel raak.
Een mooie combinatie belande in de voeten van Wesley die uiteindelijk in 1e instantie prima door de verdedigers en keeper van SGV naar de zijkant word gedreven maar de bal (zo'n beetje vanaf de achterlijn) op miraculeuze wijze toch nog in de goal krult.
0-2. Snel daarna maakt notabene de keeper van SGV een einde aan al hun aspiraties door een Doeltrap recht in de voeten van ondergetekende te schieten, ik geef hem direct in de voeten van Stefan die razendsnel anticipeerd en daarna alleen tegenover de keeper het simpel afmaakt. 0-3. en de wedstrijd was gespeeld.
SGV probeerde het nog wel maar was niet bij machte om nog echt gevaarlijk te worden. En uiteindelijk maakte Stefan zelfs nog de 0-4 (op aangeven van Wesley) maar pas nadat hij zowel de verdedigers, (een onvervalste Panna) als de keeper weer eens te kijk zette met een mooie passeerbeweging.) Was zijn Hattrick compleet.
Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde. En was de derde overwinning op rij een feit. Wat nu rest is goed herstellen. Want voor ons Europese schema moeten we a.s. Donderdag alweer aan de bak in de uitwedstrijd tegen Omlandia 5. En dan zaterdag de afsluiter tegen Westerlee 3.
1 puntje uit deze 2 wedstrijden zou genoeg zijn om nog een plekje te stijgen op de ranglijst. Dus daar moeten we voor gaan strijden.