Na hard werken een verdiende overwinning voor het 4e

Damacota 4

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 18

23 april 2016 14:30

Na een vrije periode, waarin we zelfs 2x een nieuwbakken vader mochten feliciteren met hun  pasgeboren zoon, (Bert Kamerling met Lars en Hendrik Jan Huberts met Kyan) stond vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen Damacota 4 op het programma.
Op voorhand een lastige wedstrijd, want in tegenstelling tot het derde team van Damacota dat ook bij ons in de competitie zit en eerder dit seizoen thuis met 6-1 werd verslagen. Staan deze heren niet voor niks 4e op de ranglijst. En op de een of andere manier is het altijd lastig voetballen tegen deze vaak ook fysiek sterke "Pekelder Roegbainder's".
Na peptalk en opmerking van Hendrik Jan: "Om te winnen zullen we ook vandaag in iedergeval wel weer minimaal 4x moeten scoren".
Begonnen we desalniettemin vol goede moet aan de wedstrijd.
De begin fase van de wedstrijd was absoluut voor Damacota, wat snel duidelijk maakte dat ze maar met 1 doel richting Hoogezand waren gekomen:
3 punten meenemen naar Nieuwe Pekela.
Een fout in de verdediging, werd na zo'n 10 minuten gelijk al door hun snelle spits afgestraft, hij liet onze keeper van vandaag Rick Jungman kansloos met een geplaatst schot: 0-1.
Binnen 5 minuten scoort Damacota dan snel nogmaals. Een poging op buitenspel te spelen mislukt, door verkeerd stappen van de verdediging, werd de buitenspelval omzeild. En hun spits maakt in het daarop volgende 1 op 1 duel met Rick geen fout. 0-2.
Damacota laat dan de teugels wat vieren en besluit wat meer op de counter te gaan spelen bij deze (voor hun) comfortabele voorsprong van 0-2.
Gelukkig krijgen we daardoor wat meer ruimte en kunnen we er wat vaker uitkomen, een van de aanvallen die daar het directe gevolg van zijn is er een die door John en Theo samen wordt opgezet, gevolgd door een mooi bal van Theo op Marco die vervolgens knap zijn lichaam gebruikt, zich vrij draait en knap binnenschiet. 1-2.
We zetten daarna goed druk en uit een Corner van Marco die door de verdediging van Damacota niet goed wordt verwerkt, en de daaropvolgende scrimage weet stefan te scoren door met  de punt van zijn schoen de gelijkmaker binnen te prikken 2-2.
Even later na slordig balverlies op het middenveld en een opeenstapeling van fouten en slechte pases aan onze zijde. Beland een te zachte terugspeelbal op de keeper, met enig geluk voor de voeten van hun spits die wederom niet faalt en Rick kansloos laat, met een droog schot. 2-3
Vlak voor rust komen we wederom op gelijke hoogte.
dit maal doordat een verdediger van Damacota de bal op zijn borst wilde controleren maar hierbij zijn armen gebruikte en de prima fluitende scheidsrechter een terechte penalty toe kende. Dit buitenkansje werd door aanvoerder Rietema benut en de ruststand van 3-3 was berijkt.
In de rust waar de gebruikelijke wissels weer plaats vonden hamerde Hendrik Jan er terecht op, dat als we achterin wat scherper zouden zijn en minder weg zouden geven we voetballend zeker niet de mindere waren.
Dus vol goede moed begonnen we aan de 2e helft.
Toen deze begon was vanaf minuut 1 duidelijk dat Damacota had besloten om de 2e helft (vooral fysiek) te willen domineren. Maar doordat het bij ons achterin nu wel goed stond en er geen fouten meer werden gemaakt. Kwamen ze amper nog aan aanvallen toe en drongen we ze steeds meer terug op hun eigen helft. (Iets waar ze blijkbaar niet op hadden gerekend)
Rick moest de 2e helft 3 of 4x in actie komen maar deed dit uitstekend en had voor de rest een rustige 2e helft.
Na een aantal grote mogelijkheden voor ons van o.a.  Marco & Stefan om de score uit te bouwen. Gaat Marco de strijd aan met hun laatste man. Dat er over en weer wat getrokken en geduwd word hoort bij dit duel. Maar de laatste man laat zich dan opzichtig vallen, waarop de scheidsrechter terecht Marco het voordeel toekent, die ons daarop met een bekeken schot in de verre hoek, op voorsprong schiet.
Tot grote frustratie van de verdediging en de laatste man, van Damacota.
Die de scheidsrechter voor van alles en nog wat uitmaakten. Waarvan "thuisfluiter" nog het meest vriendelijkste is.
Dit resulteerde voor hun in een gele kaart en de bijbehorende 10 minuten tijdstraf.
Tijdens die 10 minuten weten we niet van de man meer situatie te profiteren, nog wel volgden wat mooie aanvallen maar de eindpass is steeds net niet goed genoeg.
Er onstaat nog 1x gevaar nadat Damacota (weer op volle sterkte) een vrij trap krijgt op de rand van de 16. Maar deze ging gelukkig hoog over en daarna was onze 2e overwinning op rij een feit.
En deze was zeer zeker verdient op basis van werklust en inzet van het complete team.