Oosterstraat 30
9771AS
SAUWERD
tel. 050-3061951

Zaterdagmiddag stond de 14e competitiewedstrijd voor HS’88 op het programma, uit tegen SIOS in Sauwerd. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J. Mulder.

HS’88 begon de wedstrijd gedreven en het bleek al gauw dat HS’88 de bovenliggende partij was. Er werd druk uitgeoefend op de verdediging van Sauwerd maar die bezweek al in de 3e minuut. Het was Sven Rosevink die de 0-1 scoorde. Daarna werden er meerdere kansen gecreëerd, in de 9e minuut was het Arno Oosterhof die de bal niet goed wist te raken en daarmee een mooie kans verloren zag gaan. In de 16e minuut kopte Robin Bakker net naast en in de 30e minuut schoot Sven Rosevink tegen de lat. In de 40e minuut werd het toch 0-2 door Sven Rosevink die op zijn eigen wijze het doel wist te vinden. Max Martoredjo kreeg in de 42e minuut nog een echte kans om de 0-3 te scoren maar zijn schot ging naast. Er werd gerust met 0-2 een stand waar SIOS tevreden mee mocht zijn.

Na de rust hadden de spelers van SIOS de wind mee maar wisten niet hun voordeel daar uit te halen. HS’88 bleef het beter spelende team. Het was in de 55e  minuut toe Sven Rosevink  de bal oppikte vanaf het middenveld en in een lange rush 6 tegenstanders wist te omspelen waarvan twee in het strafschopgebied en vervolgens met een vlijmend schot de keeper van SIOS wist te passeren en de 0-3 op het scoreboard bracht. Hiermee scoorde Sven zijn harttrick in deze wedstrijd. Een prachtige goal  die je maar zelden ziet en waar de toeschouwers, ondanks het koude weer, warm van werden. HS’88 bleef druk uit oefenen op de goal van SIOS. Dit leidde in de 65e minuut het vierde doelpunt in. Het was Arno Oosterhof die de 0-4 aantekende. De aanvalslinie van SIOS was niet in staat het doel van HS’88 te bereiken tot in de 67e minuut toen een corner werd geforceerd. Uit deze corner werd een goal gescoord 1-4. Daarna kreeg HS’88 nog een paar mooie kansen waaronder Max Hofstra die in de 75e minuut tegen de lat schoot. Het bleef 1-4.  Het was een verdiende teamprestatie voor HS’88. De beste man van het veld was scheidsrechter J. Mulder die een perfecte wedstrijd floot en onzichtbaar was en geen kaarten nodig had om de leiding te handhaven. HS’88 is door deze overwinning gestegen naar de tweede plaats van de ranglijst. Volgende week is HS’88 vrij.