Het 4e verliest maar verdiende minimaal een punt, tegen de huidige nummer twee Westerlee

1 - 2

Westerlee 3

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 18

21 mei 2016 14:30

Vandaag 21 Mei stond voor het 4e de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen op de kalender. De loodzware thuiswedstrijd tegen Westerlee 3.
Tijdens de uitwedstrijd eerder dit seizoen op 2 april jl. werd er kansloos met 5-0 verloren, van de huidige nummer 2 in de competitie.
Om 14.30 floot de scheidsrechter voor de aftrap.
Na een begin fase waarin beide partijen elkaar wat aan het aftasten zijn is er na 5 minuten al een aanval van ons die gevaar op leverd.
Een voorzet van Stefan beland in de voeten van Hendrik Jan die de bal uiteindelijk aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn werkt.
Westerlee is gelijk wakker geschud en even daarna moet ook Bertjan vol aan de bak.
Hij moet 2 keer een uiterste krachtsinspanning leveren om zijn goal schoon te houden. Maar doet dit prima. snel daarna moet Hendrik Jan het veld verlaten met een rug blessure. En bijna gelijktijdig wordt er door Westerlee een bal voorgezet. Rudy wil de bal uit verdedigen, raakt hem niet goed,Maar probeert bij de achterlijn een corner te voorkomen. Dit lukt niet maar de tegenstander die voor de bal staat gaat erg makkelijk onderuit. De scheidsrechter geeft in eerste instantie een corner maar bedenk zich dan ineens: een strafschop voor Westerlee. De spelers van het 4e zijn het hier uiteraard niet mee eens en protesteren. Ook onze keeper begint dan te treiteren en schopt de bal weg. Het duurt even voordat er een nieuwe bal is en de penalty kan worden genomen. Deze consternatie heeft zijn uitwerking op de penalty nemer in ieder geval niet gemist want de bal wordt niet al te hard ingeschoten, en met een knappe redding stopt Bertjan de strafschop.
Na ruim een half uur komen we dan toch op voorsprong een verre uittrap van Bertjan beland in de voeten van Marco die de corner vlag op zoekt, 2 tegenstanders op het verkeerde been zet en een scherpe voorzet afleverd. Deze gaat langs de keeper die volledig mis zit, en bij de 2e paal probeerd de linksback van Westerlee de bal alsnog over de achterlijn uit te verdedigen, maar hij had niet gerekend met ondergetekende die zijn schoen net iets eerder tegen de bal plaatst en deze verdwijnd langs de paal in het uiterste hoekje: 1-0
Daarna volgen nog een paar mogelijk heden voor ons. Maar fluit de scheidsrechter al snel af voor de rust.
En met een verrassende ruststand van 1-0 zoeken we de kleedkamer op.
In de rust werden zoals altijd de nodige wissels doorgevoerd, alleen was Rene Rietema (die pas in de rust aansloot) nog niet klaar met zijn warming-up, waardoor we op dat moment de 2e helft begonnen met een ietwat geïmproviseerd middenveld. En onder het toeziend oog van de in de rust gearriveerde hoofdsponsor van het 4e, Jans Duit. (Makelaardij Jans Duit) begonnen we vol goede moed aan de tweede helft.
Helaas maakte Westerlee knap gebruik van het gebrek aan routine op het middenveld, en zetten meteen hoge druk op onze middenvelders. op een gegeven moment wanneer ondergetekende na bal verlies moet mee verdedigen en de tegenstander in het duel een schouder duw geeft en daarna de bal weg kopt. Valt de speler van Westerlee zeer hard met zijn hoofd op de grasmat. De Scheidrechter fluit logischerwijs omdat het een blessure aan het hoofd betreft, en de speler verlaat ook geblesseerd het veld. Maar in plaats van een scheidsrechtersbal geeft hij Westerlee een vrije trap. Deze bal wordt hoog ingebracht. En hun spits kopt de bal (tussen 2 verdedigers) binnen. Bertjan staat op verkeerde been en de gelijkmaker is gemaakt. 1-1
Nog geen 2 minuten later wordt de bal verspeeld op middenveld. De Spits van Westerlee heeft alle ruimte, loopt door en schiet de bal in de verre hoek. Bertjan ziet de bal te laat aankomen en kan er niet meer bij.
En zo staan we binnen 10 minuten in de 2e helft met 1-2 achter.
Gelukkig was Rene daarna snel klaar met zijn warming-up en kon hij het middenveld komen versterken met de hoognodige routine.
Hierdoor was de balans in het team weer wat hersteld. En konden we de laatste 35 minuten gaan gebruiken om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Eerst kreeg Westerlee nog een kans op de 1-3 maar een snelle uitbraak en een eentweetje tussen hun spitsen eindigt in buitenspel, en de goal die volgt wordt daarna terecht afgekeurd.
Daarna trokken wij de wedstrijd weer naar ons toe en het laatste half uur resulteerde in een flink aantal kansen voor ons, onder anderen Stefan,
(Een laag hard schot in het zijnet, en een schot voorlangs.) Marco (voorzet van Stefan die hij in een keer wil volleren, maar de bal rolt helaas over zijn voet, en daarna een bal die hij buitenkant linkervoet langs de keeper maar ook langs paal, schiet.) En Rene Rietema (die een mooie aanval na een eentweetje met ondergetekende ziet stranden met een schot op de paal.) Konden hier geen verandering meer in brengen. En zodoende eindigd de laatste wedstrijd van dit seizoen in een verlies waar een punt minimaal verdiend was geweest.